14 Ιουν 2019
- Δημοσιεύτηκε - 14 Ιουν 2019 - 8:45 π.μ.

4 ενδείξεις ότι καταπιέζετε το παιδί σας

Δεν είναι κάτι που γίνεται σκόπιμα, όμως υπάρχουν γονείς που ασκούν πίεση στο παιδί τους. Πάμε λοιπόν να δούμε αν ανήκετε κι εσείς στη συγκεκριμένη κατηγορία γονέων, προκειμένου να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα:

Η πρώτη ένδειξη είναι να διαπιστώσετε ότι το μικρό σας λειτουργεί φοβικά να καταπιαστεί με κάποια δραστηριότητα, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Μήπως λοιπόν, έστω κι ασυνείδητα, το πιέζετε να ασχοληθεί με κάτι που δεν είναι της αρεσκείας του;

Και εκεί που νομίζετε ότι όλα πάνε καλά, το παιδί εγκαταλείπει την προσπάθεια σε κάτι. Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι έπαψε να έχει το οποιοδήποτε κίνητρο, λόγω του γεγονότος ότι σταματήσετε να το πιέζετε να τα πάει καλά.


Αν κάποια περίοδο παρατηρήσετε αξιοσημείωτη διαφορά στην ψυχολογία και τις αντιδράσεις του παιδιού, αναρωτηθείτε μήπως το πιέζετε πολύ σε κάποια θέματα.

Δηλώνει ή είναι αδιάθετο όταν πρόκειται να συναντήσει κάποιον ή να βιώσει μια κατάσταση και σε κάθε περίπτωση θέλει να αποφύγει. Μήπως στο πρόσφατο παρελθόν πιέσατε το μικρό σας και του έχει βγει αρνητισμός;
Tromaktiko


loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

    • Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 4 ενδείξεις ότι καταπιέζετε το παιδί σας Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top