Φλογέρες αμυγδάλου


Ένα υπέροχο, αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό. Σιροπιαστές φλογέρες με γέμιση αμυγδάλου περιχυμένες με μπόλικο σιρόπι. Μια πανεύκολη συνταγή με απλά υλικά της Χρ. Παραδείση, για να απολαύσετε το τέλειο ιδανικό για κέρασμα και όχι μόνο σιροπιαστό γλύκισμα σε όλες τις περιστάσεις, σκέτο ή με παγωτό. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 1 κοφτό κ.γ. κανελογαρύφαλο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 ½ φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι (ή γλυκόζη)
  • 1 φλ. τσαγιoύ νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλο-θρυμματίζετε την αμυγδαλόψιχα στο multi, φροντίζοντας να τη κόψετε σε μικρά κομματάκια αλλά όχι σε σκόνη. Τη μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε τη σκόνη κανέλας και γαρίφαλου, τη τριμμένη φρυγανιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά.
Σε καθαρό πάγκο εργασίας στρώνετε ένα φύλλο κρούστας και με ένα πινέλο το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο, το αλείφετε και αυτό με βούτυρο και το πασπαλίζετε, σε όλη την επιφάνεια, με αρκετό από το μείγμα αμυγδάλου.
Το τυλίγετε, σχετικά σφιχτά από τη μακριά πλευρά του, σε ένα μακρύ ρολό και το τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Με τα υπόλοιπα φύλλα και με το υπόλοιπο μείγμα τυλίγετε 5-6 ρολά ακόμα και τα βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί.
Κόβετε τα ρολά σε μικρά κομμάτια, μήκους 7 εκ. περίπου και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
Για το σιρόπι: Αφού κρυώσουν καλά ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά και τα βράζετε για 3 λ από το σημείο βρασμού. (Αν χρειαστεί το ξαφρίζετε). Προσθέτετε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο για 2 λ επιπλέον.
Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και αμέσως, όπως είναι καυτό, περιχύνετε τα κρύα ρολά μέσα στο ταψί. Το αφήνετε μέχρι να “πιούν” τα ρολά όλο το σιρόπι και να κρυώσουν καλά. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη τριμμένη αμυγδαλόψιχα σκέτα ή με παγωτό.


sintayes.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,1629,ΑΝΔΡΑΣ,306,ΑΡΘΡΑ,720,ΑΣΤΕΙΑ,51,ΑΧΑΪΑ,322,ΓΥΝΑΙΚΑ,935,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,360,ΔΙΑΦΟΡΑ,506,ΔΙΕΘΝΗ,4331,ΕΘΝΙΚΑ,173,ΕΛΛΑΔΑ,6347,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,936,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,938,ΕΡΓΑΣΙΑ,366,ΖΩΔΙΑ,524,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,485,ΚΡΗΤΗ,492,ΚΥΠΡΟΣ,686,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,81,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,823,ΠΑΙΔΙ,286,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,315,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,291,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,468,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1487,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,416,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,174,ΣΙΝΕΜΑ,84,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,968,ΣΧΕΣΕΙΣ,374,ΤΑΞΙΔΙΑ,346,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,870,ΥΓΕΙΑ,1264,ΧΡΗΣΙΜΑ,287,AUTOMOTO,958,LIFESTYLE,633,MEDIA,863,PEOPLE,78,VIRAL,256,
ltr
item
istioforos news : Φλογέρες αμυγδάλου
Φλογέρες αμυγδάλου
https://3.bp.blogspot.com/-_HiLPiaS5hw/W-fXj6yn3vI/AAAAAAABYWA/pPd_Y1UNk_k8Hao2IO4GwpJFwqD8us24ACLcBGAs/s640/1541914507_6330733539553.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-_HiLPiaS5hw/W-fXj6yn3vI/AAAAAAABYWA/pPd_Y1UNk_k8Hao2IO4GwpJFwqD8us24ACLcBGAs/s72-c/1541914507_6330733539553.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2019/05/blog-post_6786.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2019/05/blog-post_6786.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συνέχεια.. Reply Cancel reply Delete by Home PAGES POSTS View All ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy