15 Μαΐ 2019
- Δημ. - 15 Μαΐ 2019 - 1:13 μ.μ.

Η ομιλία Τσίπρα στην Βουλή πριν την ψήφιση των παροχών


«Ζήτησα τον λόγο καθώς είναι μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά από 8 χρόνια θυσιών για τους Έλληνες πολίτες», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Είμαι χαρούμενος που θα δω να ψηφίζουν σήμερα όλες οι πτέρυγες της Βουλής την ρύθμιση για τις οφειλές και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός. Απαριθμώντας τα μέτρα που ψηφίζονται είπε μεταξύ άλλων: «Μειώνουμε και τον ΦΠΑ στην ενέργεια, μέτρο που αφορά κάθε νοικοκυριό και θα φανεί από Δευτέρα στους προϋπολογισμούς του, αλλά και στις επιχειρήσεις. Ψηφίζουμε και ένα μέτρο που αφορά 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Η 13η σύνταξη είναι ένα μέτρο με ιδιαίτερο συμβολισμό. Δέσμευσή μας είναι ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση της οικονομίας, τόσο θα αυξάνεται το ποσό». Είπε ακόμα ότι τα μέτρα αυτά είναι μόνιμου χαρακτήρα γιατί η ελληνική οικονομία μας δίνει σήμερα αυτή την δυνατότητα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα:
– Την ευνοϊκή ρύθμιση για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που την αναμένουν πώς και πώς, για τις 120 δόσεις

– Τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και ΟΤΑ– Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

– Τη μετάταξη, επίσης, όλων των τροφίμων από τον συντελεστή 24% στον συντελεστή 13%.

Το πακέτο των μέτρων θα επιφέρει επιπλέον ανάπτυξη και θα δώσει δυνατότητες για πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε «την αντίφαση της αντιπολίτευσης η οποία από τη μία καταγγέλει τα μέτρα και από την άλλη τα ψηφίζει – εμένα πάντως μου αρκεί που τα ψηφίζετε», είπε χαρακτηριστικά


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η ομιλία Τσίπρα στην Βουλή πριν την ψήφιση των παροχών Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top