22 Ιουν 2019
- Δημ.- 22 Ιουν 2019 - 3:53 μ.μ.

Άλλο σε αγαπάει, άλλο σε λατρεύει

Δεδομένοι. Σίγουρα, έχουμε θεωρήσει ή έχουμε θεωρηθεί σε κάποια φάση της ζωής. Ακόμα κι αν βιάζεσαι να απαντήσεις «Εγώ δε το έχω κάνει ποτέ», κάνε μια γρήγορη και βαθύτερη ανασκόπηση στο παρελθόν και το παρόν σου.

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Να είσαι ή να θεωρείσαι δεδομένος; Ένα είναι το σίγουρο. Πως δεν υπάρχει αγάπη, σε καμία απ’ τις δύο καταστάσεις. Εκείνος που σε θεωρεί δεδομένο δε σε έχει αγαπήσει. Μόνο όταν πάρεις την απόφαση να φύγεις, σε λατρεύει. Ναι! Πολύ καλά διαβάζεις. Γίνεσαι αντικείμενο λατρείας σε τέτοιο σημείο που θα κάνει -σχεδόν- τα πάντα για να σε φέρει πίσω.

Παίρνοντας την απόφαση να προσφέρεις την απουσία σου σε εκείνον που δε σε εκτιμά και δε σε αντιμετωπίζει όπως θα ήθελες, προβαίνεις σε μια ενέργεια που σε καμία περίπτωση δεν είχε φανταστεί κι εννοείται πως είχε αποκλείσει απ’ το μυαλό του.

Δε σε διεκδικεί και δε δείχνει κανένα σημάδι θέλησης για να θυσιάσει οτιδήποτε για σένα. Γνωρίζει πως θα είσαι εκεί, πλάι του, οτιδήποτε κι αν γίνει, όσο απαράδεκτα κι αν σου φέρεται. Παρ’ όλα αυτά, όταν αποφασίζεις να φύγεις, μαστιγώνεις την υπερηφάνεια και τον εγωισμό του, σε τέτοιο βαθμό που ο άλλος είναι ικανός να σου φτιάξει μέχρι κι άγαλμα, προκειμένου να γυρίσεις πίσω. Θα σου προσφέρει τα πάντα για να σε πείσει πως πρέπει να γυρίσεις πίσω, πως η θέση σου είναι στο πλάι του.

Ετοιμάζεται να σου δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να σε δελεάσει να γυρίσεις. Σου υπόσχεται πως θα σε υπολογίζει και θα σε στηρίζει. Αναφέρει πως θα ακούσει με υπομονή και με ανοχή όλα όσα σε πλήγωσαν και σε έστρεψαν μακριά του. Καμιά φορά παίρνει κι όρκο πως όλα θα αλλάξουν από εδώ και πέρα κι η ποιότητα της σχέσης θα ξεκολλήσει απ’τα βαλτόνερα και θα απογειωθεί με ταχύτητες φωτός.

Μην μπερδεύεσαι, όμως. Άλλο σε αγαπάει, άλλο σε λατρεύει. Για να κοιτάζει τη δική του ζωή περισσότερο και να νοιάζεται για τη δική του αποκλειστική καλοπέραση, πετώντας σε σένα μερικά ψίχουλα ενδιαφέροντος, δε δείχνει να νοιάζεται και σε καμία περίπτωση δε σε αγαπά τόσο όσο θα ήθελες.


Ωστόσο, δείχνει σημάδια λατρείας, κατόπιν εορτής, μεν, αλλά τα δείχνει. Είναι ικανός να τάξει τα μύρια όσα. Να σε κάνει να νιώσεις μοναδικός κι αυτός ο ένας που θα ήθελε στη ζωή του. Θα ζει και θα αναπνέει μονάχα για σένα, δίνοντάς σου όλα αυτά που σου στέρησε και μάλιστα θα προσπαθήσει να το επιτύχει, στο μέγιστο βαθμό. Ίσως να τα πιστεύει πραγματικά, να νιώσει πως όντως σε θέλει στη ζωή του και θα παλέψει με ό,τι όπλα έχει στη διάθεσή του για να το πετύχει. Ίσως πάλι ένιωσε τον άτρωτο εγωισμό του να δέχεται ρήγματα και προσπαθεί να μπαλώσει όσες περισσότερες τρύπες μπορεί.

Και θα αναλογιστείς πως για να σε λατρέψει και να σε εκτιμήσει, θα πρέπει να φύγεις. Όχι, δεν πάει έτσι. Αν όντως σε θέλει και νιώθει πως δεν μπορεί μακριά σου, θα παλεύει κάθε μέρα για σένα. Θα μάθει να διεκδικεί και θα προσπαθεί να σε πείσει πως αξίζει να είναι δίπλα σου. Δε θα σε φτάσει στο δύσκολο σημείο να φύγεις. Γιατί όταν συμβεί αυτό, το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Μετά είναι λίγο αργά για λατρείες κι αγάπες. Εσύ θα έχεις προχωρήσει παρακάτω και εκείνος θα αναλογίζεται τα λάθη του και θα ψάχνει τρόπους να σε γυρίσει πίσω.

Γράφει η Αθηνά Συντυχάκη – Θάνου

Πηγήloading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Άλλο σε αγαπάει, άλλο σε λατρεύει Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top