Το Απίστευτο Κόλπο Για Να Μην Ξαναγλιστρίσει Το Χαλάκι Σας!

Σε όλους μας έχει συμβεί να γλιστράει το χαλάκι που έχουμε στο σπίτι.
Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό πρόβλημα μπροστά στα υπόλοιπα της καθημερινότητας αλλά είναι αρκετά εκνευριστικό για να το παραβλέψουμε.
Δες πώς να το λύσεις με 3 κινήσεις!
Τι θα χρειαστείς Για να έχετε σίγουρο και μόνιμο αποτέλεσμα (και να μην χρειαστεί να λάβετε πιο δραστικά μέτρα σε μερικές μέρες) θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ειδικό πατάκι που δεν γλιστράει και εφαρμόζει κάτω από το χαλάκι σας.

Πώς λειτουργεί το πατάκι Αρχικά το κόβετε (εύκολα με ένα ψαλίδι) στο μέγεθος του χαλιού σας και ελάχιστα πιο μικρό.
Στη συνέχεια κολλάτε λωρίδες από αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης πάνω στο πίσω μέρος του χαλιού σας. Αμέσως μετά κολλάτε το πατάκι πάνω στις ταινίες και βάζετε το χαλάκι σας στη θέση του.
Αυτό το τρικ λειτουργεί τέλεια σε ξύλινα πατώματα και πλακάκια αλλά για να βάλετε χαλάκι πάνω σε άλλο χαλί (όπως στην εικόνα) θα χρειαστείτε ένα πατάκι σαν αυτό.

Το συγκεκριμένο πατάκι της εικόνας παραπάνω κοστίζει περίπου 20 ευρώ. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε και άλλα παρόμοια πατάκια σε καταστήματα με είδη σπιτιού ή με χαλιά.

Προσοχή Μην χρησιμοποιήσετε σκέτη αυτοκόλλητη ταινία για να σταθεροποιήσετε δύο χαλιά μεταξύ τους. Η κόλλα που έχουν αυτές οι ταινίες θα χαλάσει το χαλί σας.
Αν όμως θέλετε να βάλετε μόνο αυτοκόλλητη ταινία σε χαλί για να παραμείνει σταθερό πάνω σε ξύλο ή πλακάκι τότε μπορείτε να το κάνετε άφοβα χωρίς να χρειαστείτε το ειδικό πατάκι για το οποίο σας μιλήσαμε παραπάνω.

Νεότερη Παλαιότερη