13 Μαρ 2019
- Δημ. 13 Μαρ 2019 - 3:11 μ.μ.

Αλγερία: Εκπαιδευτικοί και μαθητές διαδηλώνουν κατά του προέδρου της χώρας

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούν σήμερα στο κέντρο του Αλγερίου, κατά της παράτασης επ’ αόριστον της τέταρτης θητείας του προέδρου της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, καθώς και για «ένα καλύτερο μέλλον», όπως μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να διαδηλώνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας το πρωί, προτού ενωθούν μαζί τους σταδιακά πολλοί μαθητές, εξήγησε ένας εκπαιδευτικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Ξαναβρεθήκαμε τυχαία», εκπαιδευτικοί και μαθητές λυκείου, εξηγεί με ένα χαμόγελο η Ντρις, μια σαραντάχρονη καθηγήτρια σε ένα λύκειο του Αλγερίου, έπειτα από μια σέλφι με μερικούς μαθητές της.
«Είναι σημαντικό για εμάς τους καθηγητές να κινητοποιηθούμε» κατά της παράτασης της θητείας του αρχηγού του κράτους. «Πρόκειται για το μέλλον των παιδιών μας», εξήγησε στο AFP.
Μαθητές διαδηλώνουν στο Αλγέρι (Φωτο: ΑΡ)
Μεταξύ των μαθητών βρίσκονται πολλοί μαθητές λυκείου, αλλά και μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας που θα μπορούσαν να είναι φοιτητές. Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας υπολειτουργούν εδώ και τέσσερις ημέρες στο Αλγέρι.
«Όχι στην παράταση της τέταρτης θητείας», «ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», γράφουν πανό που κρατούν εκπαιδευτικοί στις διαδηλώσεις.
«Οι καιροί έχουν αλλάξει, είμαστε η εξουσία, είστε η απελπισία. Ξεκουμπιστείτε!», έγραφε ένα άλλο πανό που κρατούσε ένας μαθητής.
Το κίνημα αμφισβήτησης δεν έχει εξασθενίσει μετά την ανακοίνωση, προχθές Δευτέρα βράδυ, από τον Μπουτεφλίκα ότι δεν θα διεκδικήσει πέμπτη θητεία και ότι αναβάλλει τις προεδρικές εκλογές, που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 18 Απριλίου, παρατείνοντας εκ των πραγμάτων επ’ αόριστον την παρούσα θητεία του μέχρι να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές ως συνέχεια μιας εθνικής διάσκεψης που θα είναι επιφορτισμένη με την μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος και την κατάρτιση ενός σχεδίου για νέο Σύνταγμα μέχρι το τέλος του 2019, σε ημερομηνία που δεν έχει προσδιοριστεί.
Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα προκάλεσε το ξέσπασμα ενός κινήματος αμφισβήτησης χωρίς προηγούμενο μετά την εκλογή του ως αρχηγός του κράτους πριν από 20 χρόνια το οποίο συνεχίζεται χωρίς διακοπή εδώ και τρεις εβδομάδες.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αλγερία: Εκπαιδευτικοί και μαθητές διαδηλώνουν κατά του προέδρου της χώρας Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top