12 Μαρ 2019
- Δημοσιεύτηκε - 12 Μαρ 2019 - 11:57 π.μ.

Το παιδί με την κόκκινη γραμμή: Μια ελληνική ταινία μικρού μήκους εναντίον του σχολικού εκφοβισμού

Δεν έχει πάντα σημασία τι είναι αυτό που περιθωριοποιεί ένα παιδί που υφίσταται bullying. Μπορεί να είναι κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό του, όπως το χρώμα του, κάτι το οποίο θεωρείται επικίνδυνο ή κάτι που είναι απλώς διαφορετικό.
Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λητής, σε μια συμβολική αλλά πολύ δυνατή ταινία μικρού μήκους που έφτιαξαν. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Κωνσταντή, ο οποίος είναι καινούριος στο σχολείο του και περιθωριοποιείται λόγω της κόκκινης γραμμής που είναι σχεδιασμένη στο μέτωπό του. Αυτή η γραμμή προδίδει την προέλευση του από μια επικίνδυνη φυλή, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μμε.
Η κεντρική ιδέα της ταινίας σχηματίστηκε από τους ίδιους τους μαθητές. Στόχος δεν είναι να προσβάλλει, ούτε να “δείξει” σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Στόχος είναι να επισημάνει ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε.
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά του bullying, δηλαδή κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Το παιδί με την κόκκινη γραμμή: Μια ελληνική ταινία μικρού μήκους εναντίον του σχολικού εκφοβισμού Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top