8 Μαρ 2019
- Δημοσιεύτηκε - 8 Μαρ 2019 - 3:30 μ.μ.

Ποιος Είναι Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Εκδικηθείς Τον «Πρώην» Σου… Ύπουλα, Χωρίς Να Καταλάβει Ότι Το Κάνεις Επίτηδες!

Πολύ χρήσιμο!
Πώς το είπαμε αυτό; «Μία σου και μία μου»;
Η Δήμητρα Βγενοπούλου κατεβαίνει στα άδυτα των ερωτικών σχέσεων και… καμιά φορά ξεχνιέται να ξανά- ανέβει.
«Για να μάθεις να εκδικείσαι, πρέπει πρώτα να μάθεις να υποφέρεις.». Το είπε ο Βολτέρος. Και είμαι σίγουρη ότι για να έφτασες να το σκεφτείς, πώς να εκδικηθείς τον «πρώην» σου, έχεις υποφέρει πολύ, ή έτσι τουλάχιστον νιώθεις.
Η γυναικεία φύσις δεν χαρίζεται. Κάθε στιγμή τρυφερότητας, κάθε αγκαλιά, θυσία, «μεροκάματο» στον έρωτα που μια γυναίκα βίωσε για έναν άντρα, που τελικά την πρόδωσε, εξαργυρώνεται (συχνά) ακριβά όταν η πληγή είναι μεγάλη. Τόσο, που δεν σ’ αφήνει να κλείσεις απλά την πόρτα πίσω σου και να πεις «χαίρεται».
Γιατί ποιος… χαίρεται, αν η ζωή του σωριάστηκε σαν τον πύργο από τα τραπουλόχαρτα, κάποτε μέσα σε λίγες ώρες, επειδή κάποιος άλλος, που τον νόμιζε τα «πάντα», αποδείχτηκε το «τίποτα»; Υπάρχει θυμός, δίκιο που σε πνίγει, κι αυτό είναι φυσιολογικό.
Είναι φυσιολογικό να ζητάς από τη ζωή να πληρώσει τον άλλο με το ίδιο νόμισμα που πλήρωσε εσένα. Να θες να γελάσεις εκείνη τη στιγμή που εκείνος θα κλαίει, γιατί κι εσύ έκλαψες όταν εκείνος (θεωρητικά) πανηγύριζε.
Αναζητάς την εκδίκησή σου, γλυκιά, πικρή, τι σημασία έχει, και το πρώτο που σου έρχεται στο νου είναι να του ξεσκίσεις τα λάστιχα του αυτοκινήτου. Μικρό το κακό.
Να του διαλύσεις τη ζωή, κάνοντας αποκαλύψεις σε άλλους, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένους, για τη δεύτερη φύση του, την αξιολύπητη, τη ψυχρή, την… όπως θες πες την! Μεγάλο το κακό. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο,λένε. Αρκεί να ξέρεις πώς να το σερβίρεις.

Ποια λοιπόν είναι η καλύτερη εκδίκηση για έναν «πρώην»; Αν σου έλεγα η περιφρόνηση («ειλικρινά αγαπητή μου, δεν… μη δώσεις δεκάρα», για να παραφράσω την περίφημη φράση που ο Κλαρκ Γκέιμπλ απηύθυνε στη Βίβιαν Λι στο Όσα παίρνει ο άνεμος), θα μου απαντούσες «δεν γίνεται».
Θα σου απαντούσα «καταλαβαίνω, αλλά ειλικρινά αγαπητή μου τι πιστεύεις ότι μπορεί να τον πληγώσει περισσότερο αν κάθε συναίσθημα για σένα έχει στεγνώσει μέσα του;».
Αντιλαμβάνομαι ότι οι περιπτώσεις διαφέρουν. Υπάρχουν άντρες τυχοδιώκτες, θρασύδειλοι, παθολογικά ψεύτες και εγκληματίες. Που ακόμα η ζωή δεν τους έχει δώσει το «χαστούκι» που θα έπρεπε από καιρό. Και σκέφτομαι, και σκέφτεσαι, ότι ο ρόλος αυτός μπορεί τελικά να σου ανήκει. Do it!
H καλύτερη εκδίκηση, σκέφτομαι τελικά, είναι να ξέρεις ότι έχει δίκιο, να νιώθεις ότι αξίζει τον κόπο να την πάρεις και κυρίως να κάνεις αυτό που θα σε κάνει εσένα να αισθανθείς καλύτερα.


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ποιος Είναι Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Εκδικηθείς Τον «Πρώην» Σου… Ύπουλα, Χωρίς Να Καταλάβει Ότι Το Κάνεις Επίτηδες! Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top