15 Μαρ 2019
- Δημ. - 15 Μαρ 2019 - 8:35 μ.μ.

Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου

Eiκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός κτηρίου που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο στα ερείπια του οποίου παγιδεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας της Πολιτείας Λάγος, Τζίντε Ίντρις.
Περίπου 15 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».
Το παλιό κτήριο που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο καθώς και διαμερίσματα και καταστήματα, κατέρρευσε ξαφνικά το πρωί της Τετάρτης στο Λάγος Άιλαντ, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας.
Η τραγωδία προκάλεσε τεράστια οργή στη Νιγηρία, καθώς το κτήριο αυτό κριθεί κατεδαφιστέο από το 2017, σύμφωνα με την Πολιτεία Λάγος.
Ο κυβερνήτης του Λάγος, Ακινουούμνι Αμπόντε, δήλωσε την Τετάρτη πως το σχολείο ήταν «παράνομο» και πως οι ιδιοκτήτες είχαν αρνηθεί να υπακούσουν στη διαταγή των αρχών να κατεδαφίσουν διάφορα κτίρια στην ιστορική αυτή συνοικία.
«Η πλειονότητα των κτηρίων του κέντρου του Λάγος είναι παλιά και δεν ανταποκρίνονται στις ελάχιστες προδιαγραφές», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακινήτων στο Λάγος, ο Αλάνι Φασίου Αμουσά.
«Κατασκευάστηκαν πριν από πολλά χρόνια με υλικά κακής ποιότητας χωρίς την επίβλεψη διπλωματούχων μηχανικών κτηρίων», πρόσθεσε.
Παρά την κατάσταση αυτή, πολλά εγκαταλελειμμένα κτήρια ή άλλα που έχουν υποστεί μετατροπές σε αυτό το τμήμα της πόλης κατοικούνται ή χρησιμοποιούνται περισσότερο ή λιγότερο ανεπίσημα απ οικογένειες ή εμπόρους.
Οι αρχές του Λάγος έστειλαν σήμερα εκσκαφείς στον τομέα αυτό και άρχισαν να κατεδαφίζουν και άλλα γειτονικά κτήρια, προκειμένου να αποτρέψουν μια νέα τραγωδία.
Σύμφωνα με τον Ομοτάγιο Φακολούχο, αξιωματούχο της Υπηρεσίας κατασκευής και ελέγχου της Πολιτείας Λάγος, η κατάσταση αυτή αφορά εκατοντάδες κτήρια.


topontiki


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top