12 Φεβ 2019
- 12 Φεβ 2019 - 7:53 μ.μ.

Βόμβα από τη Ρωσία: Ετοιμάζεται να αποκοπεί από το παγκόσμιο internet

Σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ρωσία, στο πλαίσιο ελέγχου των αμυντικών συστημάτων της εναντίον κυβερνοεπιθέσεων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, η Ρωσία σχεδιάζει μέχρι την 1η Απριλίου να αποκοπεί από τον παγκόσμιο ιστό, δηλαδή, από αυτό που ονομάζουμε internet.
H διακοπή αυτή θα έχει μικρή διάρκεια και θα σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα που θα ανταλλάσσονται εντός της Ρωσίας θα παραμένουν μέσα στη χώρα.
Σύμφωνα με στοιχεία νομοσχεδίου που ήλθαν στη δημοσιότητα, η Ρωσία θέλει να διαπιστώσει την ικανότητα των παρόχων της να λειτουργούν σε κατάσταση κυβερνοεπίθεσης.
Στην ουσία το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία αποκλειστικά ρωσικού συστήματος διαδικτυακών διευθύνσεων που θα λειτουργεί ακόμα κι αν αποκοπεί από τον παγκόσμιο ιστό.
Σήμερα στη χώρα την ευθύνη λειτουργίας των root servers έχουν 12 οργανισμοί, ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αντίγραφα του βιβλίου διευθύνσεων έχουν μεταφερθεί σε άλλα σημεία στη χώρα.
Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το όλο σχέδιο υποκρύπτει στόχους μαζικής λογοκρισίας και ελέγχου του διαδικτύου στη χώρα.
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Βόμβα από τη Ρωσία: Ετοιμάζεται να αποκοπεί από το παγκόσμιο internet Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top