5 Φεβ 2019
- 5 Φεβ 2019 - 5:42 μ.μ.

Τρόφιμα και φάρμακα στα σύνορα της Βενεζουέλας στέλνουν οι ΗΠΑ

Τρόφιμα, φαρμακευτική βοήθεια και ιατρικό εξοπλισμό στέλνουν  οι ΗΠΑ στα σύνορα με την Βενεζουέλα, όπου και θα αποθηκευτούν εωσότου θα μπορούν να διοχετευθούν στους Βενεζουελάνους, σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα Aμερικανοί αξιωματούχοι με γνώση επί του σχεδίου.
Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Reuters, ένας από τους αξιωματούχους, είπε ότι  η βοήθεια αυτή θα τοποθετηθεί στην κύρια συνοριακή γραμμή Κολομβίας – Βενεζουέλας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον η βοήθεια θα φθάσει στη Βενεζουέλα, χωρίς την έγκριση δηλαδή του προέδρου της, Νικολάς Μαδούρο και άνευ συνεργασίας με τον στρατό της χώρας, ο οποίος προς το παρόν παραμένει πιστός στον σοσιαλιστή ηγέτη και σταθμεύει από τη βενεζουελανή πλευρά των συνόρων.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα φορτηγά που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνονται προς την κολομβιανή πόλη Κακούτα, κατόπιν αιτήματος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.
Υπνεθυμίζεται ότι χθες εκπρόσωποι του Γκουαϊδό ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Ουάσινγκτον διεθνή διάσκεψη επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα που πλήττουν τον λαό της χώρας.
Αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στις αρχικές προσφορές παροχής βοήθειας που ανακοινώθηκαν από αρκετές χώρες που έχουν αναγνωρίσει την εξουσία του Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τρόφιμα και φάρμακα στα σύνορα της Βενεζουέλας στέλνουν οι ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top