5 Φεβ 2019
- Δημ.- 5 Φεβ 2019 - 11:42 μ.μ.

Γαλλία: Πέρασε αμφιλεγόμενος νόμος- απάντηση στα Κίτρινα Γιλέκα -Δίνει ενισχυμένες εξουσίες στην αστυνομία

Η εθνοσυνέλευση της Γαλλίας ψήφισε με ευρύτατη πλειοψηφία έναν αμφιλεγόμενο νόμο, ως απάντηση στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που μαίνονται επί τρεις μήνες.
Παρότι έχει ασκηθεί κριτική στο νομοσχέδιο, με το επιχείρημα ότι περιορίζει πολιτικές ελευθερίες, εγκρίθηκε με 387 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 74 αποχές, χάρη στην άνετη πλειοψηφία του κόμματους του Εμανουέλ Μακρόν στην εθνοσυνέλευση.
Ο νόμος «ενάντια στον χουλιγκανισμό» απαγορεύει στους διαδηλωτές να κρύβουν τα πρόσωπά τους, δίνει στην αστυνομία ενισχυμένες εξουσίες να συλλαμβάνει ταραξίες στις διαδηλώσεις και χορηγεί στις τοπικές αρχές το δικαίωμα να απαγορεύει μεμονωμένες διαδηλώσεις.


«Δεν πρόκειται για νόμο του φόβου, ούτε για νόμο των περιστάσεων, αλλά για νόμο της κοινής λογικής ενάντια στους βανδαλισμούς που εμποδίζουν τις διαδηλώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Γερουσία, αλλά τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η εθνοσυνέλευση.


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Γαλλία: Πέρασε αμφιλεγόμενος νόμος- απάντηση στα Κίτρινα Γιλέκα -Δίνει ενισχυμένες εξουσίες στην αστυνομία Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top