6 Φεβ 2019
- Δημ.- 6 Φεβ 2019 - 6:52 π.μ.

Επεισόδια και ζημιές από ανήλικους πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
Κι αυτό συνέβη όταν κάποια από τα άτομα που κρατούνται εκεί εξεγέρθηκαν, προκάλεσαν καταστροφές σπάζοντας τζάμια και έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας ρούχα και άλλα υλικά σε δυο οικίσκους.
Τα πάντα ξεκίνησαν από διαμαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης, αλλά και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην προώθηση των διαδικασιών για να φύγουν προς το εσωτερικό της χώρας μένοντας ελεύθεροι και δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.
Επενέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΚΥΤ φυλακίου ενώ ειδοποιήθηκε παράλληλα η Πυροσβεστική Ορεστιάδας για να σβήσει την φωτιά.


Παράλληλα έφτασαν και επιπλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να συνδράμουν την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη για την επιβολή της τάξης.
Η εξέγερση και ο συγκεκριμένος ξεσηκωμός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.
Υπάρχουν έντονα παράπονα από πολλά άτομα για τις συνθήκες διαβίωσης και κράτησης, που είναι όχι απλά προβληματικές, αλλά αρκετά δύσκολες.
Άλλωστε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί με τα συνδικαλιστικά τους όργανα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν συχνά ότι υπάρχει υπερδιπλάσιος αριθμός ατόμων στο ΚΥΤ του Φυλακίου και πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης και κατ' επέκταση λύσης των προβλημάτων.
Πηγή: evros-news.gr


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Επεισόδια και ζημιές από ανήλικους πρόσφυγες στο κέντρο υποδοχής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top