13 Φεβ 2019
- 13 Φεβ 2019 - 5:27 μ.μ.

Κατώτατος μισθός: Έως 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την εφαρμογή της απόφασης

Έως 28 Φεβρουαρίου, η προθεσμία να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση με τον νέο κατώτατο μισθό των 650 ευρώ μικτά, οι 111.000 επιχειρήσεις που αμείβουν περίπου 600.000 εργαζόμενους με τα κατώτατο μηνιαίο μισθό και τα κατώτατο ημερομίσθια και να προβούν στις αναγκαίες αλλαγές μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Σύμφωνα με την naftemporiki.gr, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι μετά την παρέλευση της 28ης Φεβρουαρίου το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους, με στόχο την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης και την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι αυτές οι 111.000 επιχειρήσεις είναι «κλειδωμένες» από το ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και θα υπάρξει συστηματικός ηλεκτρονικός έλεγχος για να διαπιστωθεί «η συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους νέους κατώτατους μισθούς που ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, σε αυτούς τους 600.000 εργαζόμενους συμπεριλαμβάνονται και όσοι απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, καθώς η αμοιβή τους υπολογίζεται με βάση τον νέο κατώτατο μισθό, αναφέρει η naftemporiki.gr.

Αυτό σημαίνει ότι από τις αρχές Μαρτίου, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου, η Επιθεώρηση Εργασίας θα ξεκινήσει σαρωτικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους, με στόχο να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζεται ο νέος κατώτατος μισθός ή εάν υπάρχει αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί και η εγκύκλιος για την προσαύξηση των τριετιών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με βάση την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ μικτά.

Επίσης, στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση που αφορά στο πρόγραμμα επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους ηλικίας έως 25 ετών.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Κατώτατος μισθός: Έως 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την εφαρμογή της απόφασης Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews
  Scroll to Top