7 Ιαν 2019
- Δημοσιεύτηκε - 7 Ιαν 2019 - 10:52 μ.μ.

Το Ιπποκράτειο γέμισε κόσμο που γλίστρησε στο χιόνι – Χαμός στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από κόσμο

Αυξημένα τα ορθοπαιδικά περιστατικά λόγω πτώσεων στα εφημερεύοντα νοσοκομεία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση χτες στο Ιπποκράτειο, που ήταν το μοναδικό εφημερεύον νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, συγκριτικά με άλλες ημέρες εφημερίας, ενώ εξαιρετικά υψηλός ήταν ο αριθμός των ορθοπαιδικών περιστατικών τα οποία αντιμετωπίστηκαν.

‘Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκρατείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, στην χθεσινή εφημερία εξετάστηκαν 1128 περιστατικά από τα οποία τα 180 ήταν ορθοπαιδικά και ακόμα 8 παιδορθοπαιδικά.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 163 εισαγωγές, από τα οποία 18 ήταν ορθοπαιδικά περιστατικά. Η κ. Παπαχριστοδούλου τόνισε πως ο μεγάλος αριθμός ορθοπαιδικών περιστατικών οφείλεται σε πτώσεις εξαιτίας του παγετού.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως ο αριθμός των εξετασθέντων χτες ήταν μεγάλος, αφού κατά τις εφημερίες εξετάζονται κατά μέσο όρο από 700-800 μέχρι και 1000 περιστατικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και τα 1300.


Στο “Παπαγεωργίου”, το οποίο εφημέρευε το περασμένο Σάββατο, ορισμένοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο, επειδή δε μπορούσαν να γυρίσουν στα σπίτια τους, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της έλλειψης μέσων συγκοινωνίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Λάμπρος Δερμεντζόγλου, δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών και σε κάποιες περιπτώσεις το κάνουν για να εξυπηρετήσουν συναδέλφους τους με τους οποίους αλλάζουν βάρδιες.

Επιπλέον, τόνισε πως στην εφημερία του Σαββάτου εξετάστηκαν 663 περιστατικά, ενώ στις εφημερίες προσέρχονται στο νοσοκομείο κατά μέσο όρο 1000 περιστατικά. «Την Πρωτοχρονιά, που δεν είχε χιονόπτωση, στην εφημερία εξετάστηκαν 1107 περιστατικά από τα οποία περίπου το 10% , δηλαδή τα 114, ήταν ορθοπαιδικά.

Στην εφημερία του Σαββάτου που είχε χιονόπτωση προσήλθαν 663 περιστατικά εκ των οποίων τα 85 , δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός, ήταν ορθοπαιδικά που κυρίως αποδίδονται σε πτώσεις.

Τα ορθοπαιδικά περιστατικά είναι πάντα πολλά αλλά σε περιπτώσεις χιονόπτωσης και παγετού είναι περισσότερα. Το γεγονός ότι τα περιστατικά που προσήλθαν το περασμένο Σάββατο είναι λίγα σε σύγκριση με αυτά που προσήλθαν την Πρωτοχρονιά, που ήταν καλός ο καιρός, καταδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι αντί να πηγαίνουν στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας , πηγαίνουν στο νοσοκομείο χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος” πρόσθεσε ο κ.Δερμεντζόγλου.

Πιο μικρός από τις άλλες ημέρες ήταν ο αριθμός των περιστατικών που προσήλθαν στο νοσοκομείο “Αγιος Παύλος”, που επίσης εφημέρευε το περασμένο Σάββατο. Οπως σημείωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Αναστασία Πατερνά, στην εφημερία του Σαββάτου εξετάστηκαν 204 περιστατικά, ενώ κατά μέσο όρο στις εφημερίες εξετάζονται 270.

Ο αριθμός των ορθοπαιδικών περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο ανήλθε στα 67, αριθμός που είναι μεγάλος, όπως τόνισε η κ. Πατερνά.loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

    • Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Ιπποκράτειο γέμισε κόσμο που γλίστρησε στο χιόνι – Χαμός στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από κόσμο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top