• ΡΟΗ

  9 Ιαν 2019
  - Δημοσιεύτηκε - 9 Ιαν 2019 - 12:45 μ.μ.

  Σε αυτή την ηλικία έχεις την υψηλότερη αυτοεκτίμηση σύμφωνα με τους ειδικούς

  Το πως αισθανόμαστε με τον εαυτό μας αλλάζει περνώντας τα χρόνια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μεγαλώνοντας νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.


  Νέα έρευνα του Psychological Bulletin έρχεται να επιβεβαιώσει τους παραπάνω ισχυρισμούς καθώς αποκαλύπτει ότι η αυτοεκτίμησή μας κορυφώνεται στα 60 έτη. Το άρθρο διερεύνησε περισσότερες από 300 μελέτες για την αυτοεκτίμηση, που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

  Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αυτοεκτίμηση αυξάνεται σταδιακά με το πέρας των χρόνων φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο όταν είμαστε 60 ετών. Από εκεί και έπειτα παραμένει σταθερή μέχρι την ηλικία των 70 όπου αρχίζει και σημειώνει μια πτώση. H έρευνα έδειξε επίσης ότι η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας δημιουργείται σταδιακά κατά τις πρώτες δεκαετίες της ζωής μας. Ωστόσο η υποκειμενική αξιολόγηση ενός ατόμου για την αξία του φτάνει στην κορυφή στα 60 έτη. Σε εκείνη την ηλικία οι άνθρωποι νιώθουν πλέον πιο σίγουροι για το ποιοί είναι και παύουν να ενδιαφέρονται για το τι πιστεύουν οι άλλοι. Μεταξύ άλλων συμφιλιώνονται με το σώμα τους και έχουν την εμπειρία ζωής που απαιτείται προκειμένου να απαλλαχτούν από την αβεβαιότητα και το άγχος για το μέλλον.


  Από την άλλη πλευρά η χρήση των social media δικαιολογεί το γιατί η αυτοεκτίμησή μας είναι σε χαμηλά επίπεδα σε μικρότερη ηλικία. Μελέτη μάλιστα που πραγματοποιήθηκε πέρσι έδειξε ότι το instagram αποτελεί το χειρότερο κοινωνικό δίκτυο όσον αφορά στην ψυχική υγεία του ατόμου.
  Πηγή Tromaktiko

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Σε αυτή την ηλικία έχεις την υψηλότερη αυτοεκτίμηση σύμφωνα με τους ειδικούς Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top