7 Ιαν 2019
- Δημ - 7 Ιαν 2019 - 6:34 μ.μ.

Από τους τρεις του Ποταμιού εξαρτάται η πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι έχει τις 151 ψήφους για την συμφωνία των Πρεσπών, γνωρίζει όμως ότι η πολιτική της επιβίωση είναι σε άμεση συνάρτηση με το αν δώσουν θετική ψήφο τελικά, οι τρεις βουλευτές του Ποταμιού.

Το χάος που προκαλεί στη συγκυβέρνηση η κατάσταση με τους ΑΝΕΛ, οδηγεί το Μαξίμου να μετρά και να ξαναμετρά τα «κουκιά».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι οι τρεις κρίσιμες ψήφοι που αν ψηφίσουν θετικά θα περάσει η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία». Αν όχι, η κυβερνητική πλειοψηφία θα παραμείνει – σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς – στους 148.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού που συνεκλήθη πριν τις γιορτές, τα μέλη της επαναβεβαίωσαν τις θέσεις τους:


Ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς ότι θα καταψηφίσουν.
Ο Σπύρος Δανέλλης, όχι μόνο είναι αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά, όπως δήλωσε σήμερα είναι θετικός στο να ψηφίσει και πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. «Στο Ποτάμι έχουμε αποφανθεί αρνητικά, αλλά η άποψή μου είναι ότι πρέπει να επανεξετάσουμε αυτή τη θέση και να δούμε τι απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει εξαιτίας τη συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές με διακύβευμα τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί αυτό θα διχάσει την ελληνική κοινωνία και θα αναζωπυρώσει διαχωρισμού ανάμεσα σε “πατριώτες” και “προδότες”»
Και οι Στ. Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς διάκεινται θετικά προς τη συμφωνία, αν και υπάρχουν προβληματισμοί ως προς την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ηγεσία του Ποταμιού διαμηνύει πως αν μετατρέψει ο Αλ. Τσίπρας την ψηφοφορία για τις Πρέσπες σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, τότε θα καταψηφιστεί.

Σ’ αυτό το μήκος κύματος ήταν και η χθεσινή υπενθύμιση του εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Τσιόδρα μέσω twitter: «Να υπενθυμίσω τη θέση του Ποταμιού ότι αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υπάρξει».
newsone.gr


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Από τους τρεις του Ποταμιού εξαρτάται η πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top