24 Ιαν 2019
- Δημ.- 24 Ιαν 2019 - 8:15 π.μ.

Πρώτα θα αναλάβει «δράση» αυτή και μετά έρχεται ο παγκόσμιος ηγέτης


Σύμφωνα με την ανάλυση του Ινστιτούτου Brookings, την οποία επικαλείται το liberal.gr,

η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα τους φυσικούς πόρους και να εξάγουμε τη μέγιστη δυνατή ενέργεια από αυτούς με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Με αφορμή λοιπόν την υποτιθέμενη υπερθέρμανση, πλασάρουν την τεχνητή νοημοσύνη ως την βάση διοίκησης του πλανήτη σε σχέση με την διαχείριση της ενέργειας.

Όπως υπογραμμίζεται, τα συστήματα μηχανικής μάθησης μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητα χαρτογράφησης και κατανόησης του μεγέθους και της αξίας των υπόγειων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, διευκολύνοντας την αξιοποίηση αυτών των πόρων με χαμηλότερο κόστος. Το ίδιο ισχύει και για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Άρα θα αποφασίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη για αυτά, εκ μέρους φυσικά ενός παγκόσμιου ηγέτη, ο οποίος θα την θέσει υπό τον έλεγχό του, όταν επιτέλους εμφανιστεί, ώστε να μην «ξεφύγει».

Σε δεύτερο επίπεδο, synex;izei to iberal.gr, εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούν να χαρτογραφούν και να επεξεργάζονται τεράστια δεδομένα από την κατανάλωση της παραγόμενης ενέργειας.

Στην ουσία, θα έχουμε να κάνουμε με «έξυπνα» ηλεκτρικά δίκτυα τα οποία θα «φακελώνουν» και θα αναλύουν την συμπεριφορά των καταναλωτών, έτσι ώστε η παραγωγή να προσαρμόζεται δήθεν αυτόματα αλλά και να προγραμματίζεται σε βάθος μηνών.

Τις απόψεις αυτές συμμερίζεται και η Microsoft, η οποία πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη, στο πλαίσιο της «μηχανικής» και της «βαθιάς» μάθησης είναι ένας παράγοντας που θα ανατρέψει όσα γνωρίζουμε σήμερα για το περιβάλλον.

Μάλιστα, μέσω του προγράμματος «AI for Earth» η εταιρεία θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να δημιουργήσει και να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης με περιβαλλοντική εφαρμογή.

ΦΩΤΟ: pexels.com

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Πρώτα θα αναλάβει «δράση» αυτή και μετά έρχεται ο παγκόσμιος ηγέτης Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top