24 Ιαν 2019
- Upd - 24 Ιαν 2019 - 10:11 μ.μ.

Τσίπρας από Βουλή: Τραμπούκοι και παρακρατικοί τώρα έξω από τα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της ομιλίας του έκανε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε τις επιθέσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως αυτή την ώρα υπάρχουν άτομα έξω από τα σπίτια δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Σκουφα, Καραγιαννιδη).
«Ενοχληθήκατε γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα ήσυχοι όταν καταφερόσασταν εναντίον μας και θα είναι γιατί στη στρατηγική της έντασης εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.
«Όλες αυτές τις μέρες στο Κκοινοβούλιο και τον δημόσιο λόγο έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ακραίας ρητορικής στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων, πρακτικής κατατρομοκράτησης βουλευτών, έχουμε γίνει μάρτυρες ταγμάτων εφόδων στη Βουλή και εμπρησμών στα σπίτια του Καστόρη και της Τζάκρη», είπε. Πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα στα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σκούφα και Καραγιαννίδη βρίσκονται ομάδες ακραίων τραμπούκων και παρακρατικών για να τρομοκρατήσουν βουλευτές.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς βουλευτών από ακροδεξιούς που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Για την συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Μετά από σχεδόν 30 χρόνια αδράνειας και απανωτών εθνικών υποχωρήσεων. Και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο διαπραγματεύσεων, συζητήσεων και εξαντλητικού διαλόγου, φτάνουμε στο τέλος μιας δύσκολης και επίπονης διαδικασίας.
‘Το έθνος μας πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές» είχε πει ο Διονύσιος Σολωμός. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω την αλήθεια στους βουλευτές αλλά και στον ελληνικό λαό για ένα μείζον εθνικό πρόβλημα και για τα οφέλη της επίλυσής του. Εν τέλει την αναγνώριση των γειτόνων μας με τη Συνταγματική τους ονομασία από περισσότερες από 130 χώρες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα. Μιλάτε για την τροποποίηση του Συντάγματος και γιατί δεν έχει κατατεθεί και δεν γνωρίζετε ότι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ υπάρχει ένα κείμενο Συντάγματος και όλες οι τροποποιήσεις είναι από κάτω. Αυτές τις ανοησίες ακούμε τόσες ημέρες».
Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Στην αρχή της ομιλία σας αναφερθήκατε για πολλή ώρα στον κύριο Καμμένο. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία σας εκεί στην δεξιά πολυκατοικία. Τώρα που θα τελειώσουμε με τις Πρέσπες, θα αντιπολιτεύεστε στην δεξιά πολυκατοικία. Καλή τύχη!».
Είπε ότι θα μιλήσει για την αλήθεια και θα αποφύγει τα συνθήματα προσθέτοντας: «Και η αλήθεια είναι ότι η διαφορά μας με τους βόρειους γείτονές μας για την ονομασία τους ταλαιπώρησε τη χώρα, τους γείτονες μας, τα Βαλκάνια, την διεθνή κοινότητα για τρεις δεκαετίες.
Και μας στέρησε όλα αυτά τα χρόνια κρίσιμο διπλωματικό κεφάλαιο, που μας απέσπασε, αρκετές φορές, από τους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα και οι οποίοι μην γελιόμαστε δεν βρίσκονται στα Βόρεια αλλά στα Ανατολικά σύνορα μας. Η αλήθεια είναι ότι η αδράνεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα τις διαρκείς υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά.
Και εν τέλει την αναγνώριση των γειτόνων μας με τη Συνταγματική τους ονομασία από περισσότερες από 130 χώρες όλου του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα. Το ξέρετε αυτό».


Μητσοτάκης: Ως πρωθυπουργός δεν θα συναινέσω στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ
 Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:  «Οι τελευταίοι δύο ομιλητές ήταν ο κ. Κοτζιάς, βασικός διαπραγματευτής της Συμφωνίας. Την υπερασπίστηκε με πάθος, αλλά δεν μας εξήγησε ποτέ γιατί παραιτήθηκε και δεν κατέθεσε την επιστολή παραίτησης. Μετά η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Αφού υπερασπίστηκε με πάθος τη Συμφωνία, δεν μας εξήγησε γιατί δύο βουλευτές που παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διεγράφησαν. Όλα αυτά αναδεικνύουν τα παράξενα παιχνίδια για να παραμείνει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση».
Για τον κ. Καμμένο είπε ότι: «Ο κ. Καμμένος όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση δεν το έκανε, γιατί τότε ήταν η καρέκλα πάνω από όλα».
Για την συμφωνία είπε ότι ήταν εθνική ήττα και λάθος για την χώρα μας και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει μια σταθερή εξωτερική πολιτική δεκαετιών η Συμφωνία. Εξαγοράζονται συνειδήσεις βουλευτών για μερικούς μήνες εξουσίας. Η κυβέρνηση κουρελιάζει την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το οικονομικό ναυάγιο οδηγεί την χώρα σε μια εθνική περιπέτεια.  Ότι δεν έχει η Βουλή το πλήρες κείμενο της συνταγματικής αναθεώρησης των Σκοπίων φανερώνει ότι οι Σκοπιανοί έχουν ήδη παραβιάσει την συμφωνία. Προσβάλλει την Βουλή το γεγονός ότι μιλάμε εν λευκώ για μία συμφωνία.  Η Ελλάδα από μια ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια και κατορθώσατε να την κάνετε μια βαλκανική χώρα στην Ευρώπη.
Ξέρετε ότι έχετε χτίσει μια πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία γι’ αυτό βιάζεστε. Με ηθικά απαξιωμένους θα πάτε στην ψηφοφορία.
Είναι πίσω μας οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Μυστικά διαπραγματεύτηκε ο κ. Κοτζιάς παραβιάζοντας πολιτική δεκαετιών. Κύριε Τσίπρα το Συμβούλιο στα Σκόπια συνεδρίασε πέντε φορές. Άρον – άρον υπέγραψε την Συμφωνία ο κ. Τσίπρας με τον Καμμένο. Τώρα φορά τη στολή του μακεδονομάχου ενώ τον Ιούλιο μπορούσε να τον ρίξει. Ο ίδιος κ. Καμμένος είναι αυτός που σας έδωσε το στυλό να υπογράψετε τις Πρέσπες. Ποιον κοροϊδεύετε;».
Στην συνέχεια έκανε λόγο για τις επτά αλήθειες που δείχνουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα όμως δεν μπορείτε να κρύψετε επτά αλήθειες:
1) Η Συμφωνία ανατρέπει μια πάγια στρατηγική στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα ποτέ δεν διεκδίκησε το σύνολο της περιοχής. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δέχτηκαν να είναι τα Σκόπια που θα μονοπωλούν την ταυτότητα της Μακεδονίας.
2) Η απαράδεκτη υποχώρηση σημειώνεται στο πρώτο άρθρο της Συμφωνίας. Διπλό ψέμα η δήθεν αναγνώριση από το 1977. Στα πρακτικά που δόθηκαν στην δημοσιότητα, εμφανίζονται οι ίδιοι οι Σκοπιανοί αν ομολογούν ότι η Ελλάδα δεν αναγνώριζε ανέκαθεν καμία μακεδονική γλώσσα. Ποτέ. Αυτό που δεν τόλμησαν να πουν ποτέ οι Σκοπιανοί, το λέτε εσείς. Συγχαρητήρια κύριε Τσίπρα. Ούτε το ΝΑΤΟ αναγνώριζε ότι η Ελλάδα αναγνώριζε μακεδονική γλώσσα και το κάνετε εσείς. Βγείτε κ. Τσίπρα και πείτε ότι θα ομιλείται στην ευρύτερη περιοχή μακεδονική γλώσσα.
3) Η ταυτότητα δεν αποκαλείται βορειομακεδονική ώστε να συνδέεται με την ταυτότητα των Σκοπίων. Η συμφωνία αναγνωρίζει τους πολίτες αυτούς να προσδιορίζονται ως Μακεδόνες και έτσι να αναγράφονται στα διαβατήριά τους.
 Στον ΟΗΕ υπάρχουν 5 χώρες με γεωγραφικές ονομασίες.. Οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής λέγονται νοτιοαφρικάνοι. Ακόμη κι εκεί που η επίσημη ονομασία είναι διαφορετική, επικρατεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός. Μόνο στη Βόρεια Μακεδονία οι κάτοικοί της θα ονομάζονται σκέτο Μακεδόνες και θα ομιλούν την μακεδονική. Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα. Και φυσικά τα ακρωνύμια θα είναι MK ή ΜΚD δηλαδή σκέτο Μακεδόνες.
4) Καταφέρατε ακόμη και το περιβόητο erga omnes να στραφεί εναντίον των δικών μας συμφερόντων. Να το χαίρεστε το erga omnes σας κύριοι της συμπολίτευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους αποκαλούμε και εμείς Μακεδόνες τους Σκοπιανούς και αυτό μας δεσμεύει νομικά. Το πρόβλημα προκύπτει στο πολλαπλάσιο για τα εμπορικά σήματα. Εκατοντάδες εταιρείες χρησιμοποιούν το επίθετο μακεδονικός. Τα μόνα μακεδονικά ροδάκινα που θα υπάρχουν, είναι αυτά που θα παράγονται στην βόρεια Μακεδονία. Τις συνέπειες θα τις πληρώνουμε όλοι για χρόνια. Αν ο όρος μακεδονικά ροδάκινα χρησιμοποιείται από παραγωγούς της Βέροιας και η χρήση τους προκαλεί σύγχυση, θα υποχρεωθούν να το αλλάξουν. Αλλά αυτά για σας είναι ψιλά γράμματα.
5) Η Συμφωνία των Πρεσπών την οποία τόσο διαφημίζετε δεν αναφέρει ούτε σε ένα σημείο της την λέξη «Μακεδονία» ή «Μακεδόνες» σε σχέση προς την Ελλάδα. Πουθενά δεν γράφει «Έλληνες Μακεδόνες» ή «ελληνική Μακεδονία». Ξέρετε πώς ορίζει την ελληνική Μακεδονία το κείμενο που υπέγραψαν Τσίπρας και Κοτζιάς; Ως «βόρεια περιοχή… του Πρώτου Μέρους». Τέτοια ταπείνωση!
6) Η Συμφωνία αυτή παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της κάτι που δεν συνηθίζεται. Πρώτα κυρώνεται μια συμφωνία και μετά ακολουθούν οι συνέπειές της.
Στις Πρέσπες, όμως, οι κύριοι Τσίπρας-Κοτζιάς υπέγραψαν αυτομάτως και την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Έκαψαν, έτσι, το πιο δυνατό διπλωματικό χαρτί της χώρας. Έναν μοχλό πίεσης που θα γινόταν ισχυρότερος όσο αυξανόταν και το διεθνές ενδιαφέρον για λύση. Έγινε, τελικά, εθνικό μπούμερανγκ!
Ήδη, το καλοκαίρι του 2018, με επίσημη επιστολή προς το ΝΑΤΟ, την οποία καταθέτω στα πρακτικά, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλη η παρέα εσείς έδωσαν το πράσινο φως, αίροντας την ισχύ της απόφασης του Βουκουρεστίου του 2008.
Στα κρυφά και στα γρήγορα. Μήπως δεν το πήρατε χαμπάρι κύριε Καμμένο; Είστε υπόλογοι κ. Τσίπρα. Υπάρχει και κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της συμφωνίας η Ελλάδα οφείλει αυτόματα να συναινέσει στην είσοδο των Σκοπίων σε κάθε διεθνή οργανισμό.Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να ισχυρισθεί ότι αυτό αφορά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία υπάρχει ήδη ειδική πρόβλεψη ότι αυτόματα ήδη συναινούμε στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Μετά; Θα συναινούμε αυτόματα στο κλείσιμο κάθε ξεχωριστού κεφαλαίου επειδή αυτό ορίζει η συμφωνία που υπογράψατε; Θέλω από το βήμα αυτό να στείλω, ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Εφόσον οι Έλληνες πολίτες με εμπιστευθούν ως πρωθυπουργό, αρνούμαι κατηγορηματικά να ερμηνεύσω τη συμφωνία με αυτόν τον τρόπο. Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δηλαδή, το δικαίωμα να διαπραγματεύεται, να ανοίγει ή να κλείνει κάθε επιμέρους κεφάλαια ανάλογα με τα εθνικά και τα κοινοτικά συμφέροντα.   Με απλά λόγια, η Ελλάδα θα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Και, αυτό το δικαίωμα της πατρίδας μας αρνούμαι να το απεμπολήσω.
7) Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έρχεται να λύσει ένα παλαιό πρόβλημα. Αλλά να προσθέσει και νέα στην περιοχή.Μπορεί πράγματι να εξυπηρετεί κάποια πρόσκαιρα διεθνή συμφέροντα. Όμως δημιουργεί ένα διαρκές ναρκοπέδιο για το μέλλον:
Πώς θα πιστοποιούνται με ονομασία προέλευσης τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας, όταν τα γειτονικά επίσημα πια θα κυκλοφορούν ως «μακεδονικά»;
Τι θα αλλάξει άραγε στα βιβλία Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να μην υπάρχουν «αλυτρωτικές αναφορές»; Είχαμε, τέτοιες εμείς και τις αναγνωρίσατε, κύριε Τσίπρα;
Και ποιος θα εμποδίσει αύριο ένα ιδιωτικό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών δίπλα στο δικό μας ίδρυμα, όταν η χρήση του όρου είναι τελείως ελεύθερη για μη κρατικούς φορείς;
Η εξέλιξη αυτή είναι γεμάτη παγίδες. Ήδη, μάλιστα, ξυπνά εθνικισμούς και ακραίες συμπεριφορές, που είχε ξεπεράσει η ίδια η ζωή και στις δύο χώρες. Έχει, όμως, και παράπλευρες συνέπειες που με επικίνδυνη επιπολαιότητα αγνοεί η σημερινή κυβέρνηση.
Για παράδειγμα, αντανακλά σε μια παλιά διαμάχη, ιστορική μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας, καθώς θέλω να σας θυμήσω ότι η Βουλγαρία ουδέποτε αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα. Η υπουργός Εξωτερικών μάλιστα, έκανε αυτό που δεν τολμήσατε εσείς: Προειδοποίησε ότι θα μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν οι θέσεις της δεν ικανοποιηθούν.
Εσείς δεχθήκατε να απεμπολήσετε αυτό το δικαίωμα για την Ελλάδα. Αναρωτιέμαι κύριε Τσίπρα. Η Βουλγαρία είναι γείτονας και εταίρος μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Γιατί δεν αξιοποιήσουμε τα σημεία όπου οι θέσεις μας συγκλίνουν;
Τι εξωτερική πολιτική έχουμε; Και στο βωμό ποιων συμφερόντων δεν κάνουμε εμείς τα πάντα για το δικό μας εθνικό συμφέρον;

loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Scroll to Top