28 Ιαν 2019
- Upd - 28 Ιαν 2019 - 6:34 μ.μ.

Μόσχα: Εκλεψε πίνακα μεγάλης αξίας ζωγράφου ελληνικής καταγωγής και έφυγε ανενόχλητος [βίντεο]


Ισως πρόκειται για την πλέον θρασύτατη ληστεία όλων των εποχών: Ένας 31χρονος άρπαξε με άνεση έναν πίνακα ζωγραφικής μέσα από την πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα.
Στη συνέχεια αποχώρησε ανενόχλητος. Οι κάμερες έχουν καταγράψει λεπτό προς λεπτό την θρασύτατη κλοπή όμως οι φύλακες δεν τον εμπόδισαν. Οπως απολογήθηκαν, τον πέρασαν για υπάλληλο, ενώ δεν υπήρχε συναγερμός με το επίσημο αιτιολογικό ότι επρόκειτο για… προσωρινή έκθεση.
Πρόκειται για τον πίνακα «Άι Πέτρι. Κριμαία» του ελληνικής καταγωγής Ρώσου ζωγράφου Αρχίπ Ιβάνοβιτς Κουίντζι.Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε το 1908, λίγο πριν τον θάνατο του Κουίντζι, και η αξία του υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια.
«Πρόκειται φυσικά για μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για κάθε διευθυντή οποιουδήποτε μουσείου. Θα εξαχθούν όλα τα απαραίτητα συμπεράσματα. Αυξήσαμε τον αριθμό των φυλάκων στις αίθουσες και ασφαλίσαμε περισσότερο τα μέσα σταθεροποίησης των έργων. Όλοι οι πίνακες θα ενισχυθούν με ηλεκτρονικούς αισθητήρες ασφαλείας, όπως πρέπει να ισχύει παντού», δήλωσε ο διευθυντής Μουσείων του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμού Στανισλάβ Κονόνοφ.
Δείτε την στιγμή της κλοπής του πίνακα όπως κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας:


loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Scroll to Top