• ΡΟΗ

  6 Δεκ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 6 Δεκ 2018 - 2:15 μ.μ.

  Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η γραβάτα κάνει κακό στον εγκέφαλο!

  Αποτελεί ένα αναπόσπαστο αξεσουάρ της καθημερινότητας πολλών ανδρών.

  Άλλοι, πάλι, δεν την αντέχουν καθόλου και μάλλον, κάνουν και καλά, που δεν την φορούν.

  Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «Neuroradiology», η γραβάτα μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία των ανδρών. Η αιτία εντοπίζεται στο σφιχτό δέσιμό της, που μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της εγκεφαλικής ροής αίματος, η οποία επιτρέπει στο αίμα να εισέλθει στον εγκέφαλο.

  Η μελέτη, με επικεφαλής μια ομάδα Γερμανών ερευνητών, απαρτιζόταν από 30 εθελοντές που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα φορούσε γραβάτα και η άλλη όχι. Και οι δύο ομάδες υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν χαμηλή απόδοση της λειτουργίας του εγκεφάλου στους άνδρες που φορούσαν γραβάτα, καθώς και μείωση κατά 7,5% στη ροή του αίματος.

  Παρόλο που ο αριθμός των εθελοντών δεν είναι ένα σημαντικό μέγεθος δείγματος για να αποσυρθούν εντελώς από τη συλλογή σας οι γραβάτες, όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η χρήση τους είναι αρκετή για να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία και να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.


  Σε υγιείς ανθρώπους, η μείωση της ροής του αίματος κατά 7,5% στον εγκέφαλο είναι απίθανο να οδηγήσει σε αισθητά συμπτώματα, σύμφωνα με τον Καθηγητή Steve Kassem στο Neuroscience Research Australia. Αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε όσους καπνίζουν, στους ηλικιωμένους ή στους ανθρώπους με υψηλή αρτηριακή πίεση.

  Πηγή: newsbeast.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η γραβάτα κάνει κακό στον εγκέφαλο! Rating: 5 Reviewed By: istioforosnews

  Scroll to Top