28 Δεκ 2018
- Δημ - 28 Δεκ 2018 - 5:49 μ.μ.

Εργοδότης σε εργαζόμενο στην Μυτιλήνη: Ή επιστρέφεις το δώρο ή απολύεσαι

Ενα ακόμη περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας έγινε στη Μυτιλήνη. Εργοδότης ζήτησε από εργαζόμενό του να επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων αλλιώς θα τον απολύσει, σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζομένου.

Συγκεκριμένα, ο εργοδότης καταστήματος εστίασης φέρεται να απείλησε τον εργαζόμενο ότι αν δεν επιστρέψει το δώρο που του είχε καταβάλει μέσω τραπέζης, θα τον έδιωχνε από τη δουλειά του.

Ο εργαζόμενος έστειλε την παρακάτω καταγγελία σε ιστοσελίδα της Μυτιλήνης: «Βρίσκομαι στην Μυτιλήνη δουλεύω σε μια εταιρεία εστίασης. Έβαλαν δώρο Χριστουγέννων στον λογαριασμό μου και απαίτησαν να το γυρίσω πίσω αλλιώς θα με διώξουν.

Έπειτα ο υπεύθυνος του καταστήματος εν ονόματι Γ.Χ., με απειλούσε ότι θα κάνει τα πάντα να μην ξαναβρώ δουλειά και θα πει το οτιδήποτε χειρότερο για εμένα ώστε να μην βγάζω ούτε τα προς το ζην. Σας το λέω όπως ακριβώς μου το είπε.


Έχω έναν λογαριασμό μισθοδοσίας σε τράπεζα, στον οποίο μας έβαλε η ίδια η εταιρεία να κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην ίδια τράπεζα προς διευκόλυνση πληρωμών. Εγώ είχα λογαριασμό μισθοδοσίας σε άλλη τράπεζα από την προηγούμενη δουλειά μου. Όπως, λοιπόν, σχεδόν όλος ο κόσμος και εγώ χρωστάω στην εφορία και είχα έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό.

Και η εν λόγω εταιρεία για λόγους εκδικήσεως απέναντί μου διότι κράτησα το δώρο, μου έβαλε τα χρήματα του μισθού μου στον λογαριασμό μου τον παλιό, ο οποίος δεν ήταν ακατάσχετος.

Με συνέπεια να μην έχω ούτε καν να πληρώσω τα βασικά μου έξοδα, ενοίκιο, ρεύμα και να μην μπορώ να παρέχω στην οικογένειά μου κυριολεκτικά τα βασικά. Λόγω αυτού του συμβάντος.

Όλοι οι υπάλληλοι επέστρεψαν το δώρο πλην τριών, τους οποίους ανάγκασε να παραιτηθούν.Χάσαμε δουλειά και χρήματα είμαστε στο έλεος των εργοδοτών».



loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Εργοδότης σε εργαζόμενο στην Μυτιλήνη: Ή επιστρέφεις το δώρο ή απολύεσαι Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top