19 Οκτ 2018
- Upd - 19 Οκτ 2018 - 12:24 μ.μ.

Ζητά να αποφυλακιστεί η 18χρονη που σκότωσε και πέταξε σε κάδο το μωρό της

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η 18χρονη, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο σκότωσε και πέταξε σε κάδο σκουπιδιών το νεογέννητο μωρό της, με τη βοήθεια της μητέρας της. Η «Μήδεια» της Πετρούπολης ζητά να βγει από τη φυλακή, έξι μήνες μετά την κράτησή της στο σωφρονιστικό ίδρυμα Ελαιώνα, επικαλούμενη ισχυρή διαταραχή του οργανισμού της λόγω του τοκετού.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη τον περασμένο Μάιο, με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Οι δικαστές είχαν κρίνει, πως αν αφηνόταν ελεύθερη είναι πιθανόν «να προβεί εκ νέου σε ομοειδούς φύσεως αδίκημα, λαμβάνοντας υπόψη και την παντελή αδιαφορία της για την τήρηση προφυλάξεων προς αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης».

Ποινικό αδίκημα η εναλλαγή συντρόφων; - "Λάβετε υπόψη την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη"

Όπως υποστηρίζει η 18χρονη στην αίτησή της, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως «ποινικό αδίκημα συνιστά η εναλλαγή συντρόφων μιας 18χρονης κοπέλας», ενώ ζητά να ληφθεί υπόψη του ανακριτή η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του νευρολόγου ψυχιάτρου Γιάννη Παπαδάτου, ο οποίος την εξέτασε στις φυλακές Ελαιώνα.

Τι αναφέρει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Ο ψυχίατρος που την εξέτασε αποφάνθηκε ότι η 18χρονη διαταράχθηκε ψυχικά προ της έλευσης αλλά και μετά τον τοκετό, ενώ συνέτρεχε και άλλη νόσος, η οποία της αποκλείει τον καταλογισμό ως προς την πράξη.

- Η 18χρονη βίωσε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ένα αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον που έχει τις ρίζες του στα ακόμη αυστηρά έθιμα της Αλβανίας

- Εμφάνισε πρόδρομα συμπτώματα επιλόχειας ψύχωσης με τάσεις παρερμηνείας των γεγονότων της πραγματικότητας και φόβους επικείμενου κακού.

- Λόγω αυτών, είχε μειωθεί σημαντικά η αντίληψη του άδικου της πράξης της και οι πνευματικές της λειτουργίες ώστε να έχει την ικανότητα να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση των γεγονότων.
madata.gr


loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Scroll to Top