• ΡΟΗ

    7 Αυγ 2018
    - Δημοσιεύτηκε - 7 Αυγ 2018 - 3:00 μ.μ.

    Πώς να ξεχωρίσεις το φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα

    Όσο ο καιρός ανοίγει οι ψαροταβέρνες είναι στα πάνω τους. Μάθε λοιπόν τα βασικά για να ξεχωρίζεις το φρέσκο ψάρι και να μην σου σερβίρουν ό,τι περίσσεψε.
    Τι να προσέξεις όταν είναι μαγειρεμένο
    Tο μαγειρεμένο φρέσκο ψάρι φαίνεται από το πόσο εύκολα αποσπάται η σάρκα από το κόκκαλό του. Επίσης το κόκκαλο του φρέσκου ψαριού είναι λευκό και όχι σκούρο γκρι ή μαύρο. Εξαιρείται η ζαργάνα που το κόκκαλό της είναι πράσινο.
    fresko-psari Τι να προσέξεις όταν το διαλέγεις στη βιτρίνα
    • Τα μάτια του φρέσκου ψαριού γυαλίζουν και είναι λαμπερά.
    • Τα βράχγιά του έχουν σκούρο κόκκινο ή ροζ χρώμα. Eίναι επίσης υγρά και όχι στεγνά, θαμπά ή σκουρόχρωμα.
    • Το φρέσκο ψάρι είναι εντελώς άοσμο ή μυρίζει θάλασσα. Αν όμως μυρίζει «ψαρίλα» και η μυρωδιά του είναι βαριά και ανυπόφορη, τότε έχει μείνει πολλές μέρες στο ψυγείο.
    • Τέλος, όταν το ψάρι είναι φρέσκο, είναι σκληρό και άκαμπτο και αν το ακουμπήσουμε στην παλάμη μας, σχηματίζει ένα τόξο προς τα πάνω. Ένα καλό τεστ για να διαπιστώσεις τη φρεσκάδα του είναι να το πιέσεις με το δάχτυλό σου στο σώμα. Αν δεν μείνει βαθούλωμα και το κρέας του είναι ελαστικό και επανέλθει γρήγορα, τότε είναι ολόφρεσκο. Βεβαίως λάβε υπόψην, ότι ο πάγος, στον οποίο διατηρούν τα ψάρια οι ιχθυοπώλες και οι μαγαζάτορες, βοηθάει στο να παραμένει η σάρκα τους κρουστή.

  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς να ξεχωρίσεις το φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

    Scroll to Top