• ΡΟΗ

    10 Αυγ 2018
    - Istioforos news, 10 Αυγ 2018 - 11:57 μ.μ.

    Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο

    Μια εύκολη μακαρονάδα, ιδιαίτερα γευστική. Η σάλτσα «ανεβαίνει» με τσίλι και λευκό κρασί.
    Υλικά
    • Ενα πακέτο σπαγγέτι
    • 300 γραμμάρια ντοματίνια
    • 5 σκελίδες σκόρδο
    • 1 πιπερίτσα τσίλι
    • 200 γραμμάρια σάλτσα-πουρέ ντομάτας
    • Λίγο βασιλικό (φρέσκο ή ξερό)
    • 1 ποτήρι λευκό κρασί
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
    • Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση
    • Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε απαλά τα σκόρδα, ψιλοκομμένα και προσθέστε τα μισά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
    • Οταν πάρουν χρώμα, χωρίς να καούν, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, την πιπεριά τσίλι και τον βασιλικό και αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
    • Προσθέστε το κρασί και ελάχιστο νερό και αφήστε τη σάλτσα σας να βράσει για 15 λεπτά, με μισή κουταλίτσα ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
    • Στο μεταξύ, βάλτε τα υπόλοιπα ντοματίνια σε πυρεξάκι, κομμένα στα δύο, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε καυτό φούρνο (220 βαθμούς) για 6-8 λεπτά
    • Βράστε τα σπαγγέτι, όπως λένε οι οδηγίες και σουρώστε τα
    • Οταν σερβίρετε, αναμείξτε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα, τοποθετήστε στην πιατέλα και προσθέστε τα ψητά ντοματίνια -Ρίξτε άφθονη παρμεζάνα, τριμμένη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σπαγγέτι με ντοματίνια και σκόρδο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

    Scroll to Top