• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    10 Ιουλ 2018
    - Δημοσιεύτηκε, 10 Ιουλ 2018 - 9:00 π.μ.

    Καρπούζι γλυκό κουταλιού

    Τώρα που είναι και η εποχή του φτιάξτε εύκολα γλυκό κουταλιού καρπούζι


    Υλικά συνταγής

    1 καρπούζι 3 κιλά

    1 κιλό ζάχαρη

    400 γρ. νερό

    100 γρ. γλυκόζη

    1 κουταλιά της σούπας ασβέστη

    χυμό από ½ λεμόνι

    2 βανίλιες σκόνη

    λίγα φύλλα αρμπαρόριζας

    Εκτέλεση συνταγής

    Κόβετε το καρπούζι σε φέτες, παίρνετε τις φλούδες και τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Αφαιρείτε την πράσινη εξωτερική φλούδα και κρατάτε μόνο το άσπρο μέρος.Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρουν μία βράση και αποσύρετε.

    Διαλύετε τον ασβέστη σε ένα σκεύος με νερό και τοποθετείτε τις φλούδες για 2 ώρες περίπου. Ξεπλένετε πολύ καλά με νερό αρκετές φορές και βάζετε να βράσουν για 20’ περίπου λεπτά σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό.

    Την επόμενη μέρα ξαναβάζετε το καρπούζι στη φωτιά μαζί με τη γλυκόζη, το χυμό λεμόνι, τις βανίλιες και την αρμπαρόριζα. Βράζετε για 20’ περίπου και αποσύρετε.

    Το τελειώνετε την επόμενη μέρα βράζοντάς το μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφού κρυώσει καλά τοποθετείτε το γλυκό σε βάζα.

    Ίσως σας ενδιαφέρουν

  • Κάντε like στον istioforo news



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Καρπούζι γλυκό κουταλιού Rating: 5 Reviewed By: istioforos news


    Scroll to Top