• ΡΟΗ

  8 Ιουλ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 8 Ιουλ 2018 - 9:06 μ.μ.

  Ζάεφ: «Και η Αλβανία έχει Μακεδονία»

  Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, στην πρώτη του εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση μίλησε για τα επόμενα βήματα και τις δυσκολίες έπειτα από την συμφωνία στις Πρέσπες. 
  Ο Ζόραν Ζάεφ άνοιξε τα χαρτιά του, όμως το σημαντικότερο και κάτι το οποίο πέρασε στα «ψιλά» ήταν πως έβαλε και την Αλβανία στο «παιχνίδι» του μακεδονικού.
  Έτσι σε μια αποστροφή του λόγου για την έννοια του erga omnes ανέφερε ότι υπάρχει και 4η «Μακεδονία» η δυτική που ανήκει στην Αλβανία.
  Χαρακτηριστικά είπε: «Το erga omnes ήταν το θέμα. Επειδή το πιο επώδυνο θέμα στη συμφωνία είναι η εσωτερική χρήση του ονόματος και η ανάγκη να αλλάξει στο Σύνταγμα. Είναι επώδυνο ζήτημα. Ραγίζει την καρδιά.
   Την δική μου και του λαού μου. Αλλά δίνει μεγάλη προοπτική για τους πολίτες μας. Δημιουργούμε έναν καινούργιο φίλο, τον νότιο γείτονά μας με τον οποίο πρέπει να αναπτύξουμε τεράστια φιλία. Ανοίγει προοπτική για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
  Είναι γεγονός από την ιστορική περιοχή της Μακεδονίας εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα. Υπάρχει και νότιο τμήμα που είναι η περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα. Υπάρχει και ένα τμήμα στην Βουλγαρία, που είναι το ανατολικό και υπάρχει κι ένα τμήμα στην Αλβανία που είναι το δυτικό. Αυτό είναι γεγονός.»
  Γιατί ωστόσο ψεύδεται ασυστόλως και εν γνώσει του;
  Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, με βάση πολλά συγκεντρωμένα, χρήσιμα και λεπτομεριακά στοιχεία το κύριο πρόβλημα του Σκοπιανού είναι:
  το «Μακεδονικό ιδεολόγημα» με κύρια έκφρασή του ότι:
  «η Μακεδονία είναι τριχοτομημένη», αν και πλέον θέλει να κάνει λόγο για 4 τμήματα.
  Ο εδαφικός προσδιορισμός της Μακεδονίας, μέσα   στον ιστορικό χρόνο, είναι ασαφής και δημιουργεί δυσδιάκριτα προβλήματα.
  Η εδαφική προσέγγιση δυσκολεύει την κατανόηση.
  Η προσέγγιση πρέπει να ξεκινά από την Εθνότητα.
  Οι Μακεδόνες είναι Ελληνικό φύλο και δεν υπάρχει Μακεδονική Εθνότητα.
  Ο τόπος δεν μπορεί να ονομάσει την εθνότητα του εποίκου.
  Η εθνότητα του κατοίκου ονομάζει τον τόπο, το κράτος και τη χώρα του…
  Με αυτά κατά νου και έχοντας υπόψη πως συγκυβερνά ο Ζάεφ με το αλβανικό κόμμα θέλει να ορίσει την εθνότητα μέσω γεωγραφίας ώστε οι Αλβανοί να μετονομαστούν και αυτοί σε Μακεδόνες.
  Και στη συνέχεια να θέσουν από κοινού αλυτρωτικά ζητήματα στις «υπόλοιπες Μακεδονίες».
  Δείτε το σχετικό βίντεο:

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ζάεφ: «Και η Αλβανία έχει Μακεδονία» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top