4 Ιουλ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 4 Ιουλ 2018 - 4:46 μ.μ.

Θεσσαλονίκη: Κάθε ημέρα κλείνει και μία βιοτεχνική επιχείρηση

Μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2018 μιάμιση βιοτεχνική επιχείρηση έβαζε κάθε μέρα "λουκέτο" στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στοιχεία του ΒΕΘ. Επίσης, ασύμφορες, πάντα κατά το πρώτο εξάμηνο, κρίθηκαν 170 επιχειρήσεις. Ένα χρόνο νωρίτερα ο αριθμός των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε διαγραφή, από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ήταν 337 και οι ασύμφορες επιχειρήσεις 237.
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι "αρνητικό παραμένει το ισοζύγιο μεταξύ εγγραφών - διαγραφών και το α΄ εξάμηνο του 2018, παρά τα ψήγματα αισιοδοξίας που προκύπτουν από την αύξηση των εγγραφών, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και τη μείωση των διαγραφών".
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, από το μητρώο του το ΒΕΘ, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι και τις 30 Ιουνίου, σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 272 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν 230. Επίσης, συγκριτικά με το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου του 2017 οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 21,6%, ενώ τα λουκέτα μειώθηκαν κατά 19,2%. Ακόμα, κατά το εξεταζόμενο διάστημα 159 ατομικές επιχειρήσεις εγγράφηκαν στο μητρώο του ΒΕΘ, ενώ την εν λόγω περίοδο 196 ατομικές επιχειρήσεις "κατέβασαν ρολά".
"Παρά τη μείωση των λουκέτων, έναντι του περσινού αντίστοιχου διαστήματος, η τάση για "διαφυγή" από το επιχειρείν συνεχίζεται", τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "παρά τα θετικά μηνύματα που προσπαθεί να εκπέμψει η κυβέρνηση, η ιδιωτική πρωτοβουλία εξακολουθεί να νιώθει ανασφαλής καθώς δεν γνωρίζει τι την περιμένει την επόμενη ημέρα".

thetoc
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Θεσσαλονίκη: Κάθε ημέρα κλείνει και μία βιοτεχνική επιχείρηση Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top