11 Ιουλ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 11 Ιουλ 2018 - 9:15 π.μ.

Πώς βλέπουν τα ζώα τον κόσμο; - Βίντεο

Πάντα είχαμε την απορία πώς τα ζώα βλέπουν τον κόσμο. Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Duke έρχεται να δώσει την απάντηση, η οποία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Έτσι, οι ερευνητές εξέτασαν και συνέκριναν εκατοντάδες είδη ως προς την οπτική οξύτητα. Βρήκαν ότι τα περισσότερα είδη ζώων δεν μπορούν να δουν τόσες λεπτομέρειες όσες οι άνθρωποι. Οι επιστήμονες την υπολόγισαν εξετάζοντας την ανατομία των ματιών τους και παρατηρώντας συμπεριφορικά τεστ.

Διαπίστωσαν, π.χ., ότι οι γάτες σχεδόν επτά φορές λιγότερες λεπτομέρειες απ’ ό,τι οι άνθρωποι. Τα κουνούπια 100 φορές λιγότερες.

Μάλιστα χρησιμοποίησαν ένα ειδικό λογισμικό που ονομάζεται «AcuityView», για να δημιουργήσουν μια σειρά από εικόνες που δείχνουν πώς πρέπει να φαίνεται μια τοποθεσία σε διαφορετικά ζώα. Αυτό που έκαναν ήταν να πάρουν μια ψηφιακή φωτογραφία και να της αφαιρέσουν όλες τις χωρικές λεπτομέρειες που ένα ζώο δεν μπορεί να διακρίνει. Έθεσαν, κατά σειρά, την φωτογραφία όπως τη βλέπουν: ο άνθρωπος, η γάτα, το χρυσόψαρο, το ποντίκι, η μύγα και το κουνούπι.

Δείτε το βίντεο:


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Πώς βλέπουν τα ζώα τον κόσμο; - Βίντεο Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top