• ΡΟΗ

  1 Ιουλ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 1 Ιουλ 2018 - 6:31 μ.μ.

  Απόφαση εξόδου από το ΚΙΝΑΛ για το Ποτάμι

  Στην εισήγησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν σαφής. Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει μόνο του. Η μόνη ενδεδειγμένη λύση σε αυτή τη φάση και με το Κίνημα Αλλαγής όπως είπε να μη διευρύνεται είναι ο χωρισμός, φαίνεται να είπε ο κ. Θεοδωράκης.

  Η εισήγηση του επικεφαλής του Ποταμιού βρήκε την πλειοψηφία του κόμματος να συμφωνεί και μετά από ψηφοφορία στη ΜΕΣΥΑ αποφάσισε την «απεμπλοκή» από το ΚΙΝΑΛ.

  Κατά την ψηφοφορία:

  97 ψήφισαν απεμπλοκή
  16 παραμονή
  5 λευκό
  Λίγο πριν την ψηφοφορία, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν συνεργάζεται με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απαντώντας σε αναφορές στελεχών για την επόμενη μέρα που τον ενόχλησαν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «Όλοι γνωριζόμαστε εδώ μέσα. Είναι υβριστικό να λένε κάποιοι ότι θα αντικαταστήσουμε τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

  Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης έθεσε και θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο που πρότεινε να γίνει τον Οκτώβριο. Στο συνέδριο μάλιστα θα αποφασιστούν όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης όχι μόνο οι συμμαχίες που θα διαμορφωθούν αλλά δίπλα στην κρίση της δικής του ηγεσίας θα τεθεί το διακύβευμα και των ηγεσιών αυτών των συμμαχιών που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν.

  Και οι πέντε με την ολική επαναφορά
  Όλοι πάντως οι βουλευτές τάχθηκαν υπερ της αυτόνομης πορείας με τον Γιώργο Μαυρωτά μάλιστα να ζητά ως εφικτή την ολική επιστροφή του Ποταμιού. Σε αυτή τη δήλωσε ήρθε να προστεθεί αυτή του Σπύρου Λυκούδη που άσκησε οξύτατη επίθεση στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι δεν μένει σε ένα κόμμα όπου τα πάντα αποφασίζει ο Αρχηγός.

  Ιδεολογική απόκλιση
  Ενισχύοντας τα επιχειρήματά τους σε σχέση με την ανάγκη αποχωρισμού από το Κίνημα Αλλαγής οι βουλευτές επικαλέστηκαν και πολιτικές διαφορές με τον Γιώργο Αμυρά που έχει ταχθεί ευθέως με τη λογική της συνεργασίας με τη ΝΔ πρότεινε μάλιστα το Ποτάμι στις επερχόμενες ευρωεκλογές να συνταχθεί με τους Φιλελεύθερους μια και δεν θέλει να έχει σχέση με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

  Σε κάθε περίπτωση και με τις διαμορφωμένες τάσεις μέσα στο κόμμα η σύμπραξη με τη ΝΔ ή με το ΣΥΡΙΖΑ είναι μια υπόθεση τελειωμένη και προς τις δυο κατευθύνσεις μια και οι Βουλευτές που θα πάρουν το λόγο έχουν προειδοποιήσει αλλήλους και αναμένεται να το επαναλάβουν και σήμερα στις τοποθετήσεις τους ότι δεν θα μείνουν στο κόμμα αν συμβεί είτε η μία είτε άλλη εξέλιξη.

  Μάλιστα ο Σπύρος Δανέλλης έκανε και εκείνος τη δική αυτοκριτική και παραδέχτηκε ότι υπερέβαλε το τελευταίο διάστημα στις τοποθετήσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

  Τη λογική της αυτονόμησης την είχε προδιαγράψει με ενάργεια ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος εκφράζοντας σύμφωνα με πληροφορίες και τις βασικέ απόψεις του κ. Θεοδωράκη επιλέγοντας μια πορεία προς τις εκλογές που το Ποτάμι δεν χανόταν κάτω από τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα το δύσκολο δρόμο της μάχης για την προβολή των προτάσεών του για τις λύσεις που θέλει να δώσει στη χώρα.

  Μετρά ήδη απώλειες
  Παναγιώτης Καρκατσούλης του «Π στο τετράγωνο» και Παναγιώτης Βλάχος από την κίνηση Μπροστά έχουν ήδη ανακοινώσει ότι μένουν στο ΚΙΝΑΛ. Πρακτικά αυτό σημαίνει και αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση για το τι θα γίνει με εκείνα τα στελέχη υψηλόβαθμα και μεσαία που έχουν τοποθετηθεί στα όργανα του ενιαίου φορέα καθώς θα τεθεί τουλάχιστον το ηθικό ζήτημα της παραμονής σε ένα «συνασπισμό» τη στιγμή που η θέση πληρώθηκε λόγω της ιδιότητας του μέλους του κόμματος. Πρακτικά το ερώτημα είναι αν μένουν ή φεύγουν και από το Ποτάμι εφόσον επιλέγουν το ΚΙΝΑΛ.

  Η ομιλία του Σταύρου στις 18:30, με τις τοποθετήσεις των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών και στελεχών να έχουν προηγηθεί αναμένεται να κλείσει τις εργασίες της Μεγάλης Συγκέντρωσης των Αντιπροσώπων. Η ψηφοφορία που θα γίνει εκτός από την επικύρωση της διάσπασης του ΚΙΝΑΛ θα δώσει και το στίγμα της κατάστασης εντός του Ποταμιού και τις προθέσεις των στελεχών για την ενότητα στο χώρο της κεντροαριστεράς.
  newpost.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Απόφαση εξόδου από το ΚΙΝΑΛ για το Ποτάμι Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top