• ΡΟΗ

  7 Ιουλ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 7 Ιουλ 2018 - 10:16 μ.μ.

  Φωτιά στη Μ.Θάλασσα: Υπό καραντίνα η Ουκρανία – 7 πλοία υπό ρωσική κράτηση – Σπεύδουν ΝΑΤΟϊκές ενισχύσεις – Διορία Πούτιν

  Μπαρούτι στην Μαύρη Θάλασσα εν μέσω Μουντιάλ. Επτά πλοία της ουκρανικής ακτοφυλακής κρατούν ρωσικές δυνάμεις νότια του ουκρανικού λιμανιού Berdyansk. «Περίπου στις 20.30 ώρα Μόσχας στις 2 Ιουλίου 2018 η FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας έθεσε υπό κράτηση  και το τουρκικό πλοίο HALISDEMIR (IMO: 9517331), το οποίο κατευθυνόταν από την Μαριούπολη προς το Türkeli της Τουρκίας.
  «Οι Ρώσοι το σταμάτησαν σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων, 22 χλμ, νότια του Berdyansk Spit (46°25\’59\” N 36°45\’52\” E).
  Η κράτηση διήρκεσε 2 ώρες από τις 20:30 έως 22:30,” ανέφερε ο  Andriy Klymenko δημοσιεύοντας τον χάρτη που θα δέιτε παρακάτω.
  Περισσότερα για την κατάσταση των πλοίων της ουκρανικής ακτοφυλακής δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά συνολικά βρίσκονται υπό κράτηση 7 πλοία από τις 2 του μήνα. Πως έγινε η επιχείρηση και υπό ποιες συνθήκες παραμένουν άγνωστα ακόμη.
  Αυτό σημαίνει ένα και μόνο πράγμα. Η Ρωσία έθεσε σε καραντίνα την Ουκρανία γεγονός που «φωνάζει» για εξελίξεις στο άμεσο μέλλον….
  Το ΝΑΤΟ στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή. Η «σημαία» του 6ου Στόλου, το USS Mount Whitney, πέρασε τα Στενά και εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα με προορισμό την Οδησσό και την Ουκρανία.
  Εκεί θα διεξαχθεί η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Sea Breeze 2018.
  Στην ευρύτερη περιοχή, ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν απλωθεί δημουργώντας ένα είδος «καραντίνας» προς την θάλασσα του Αζόφ. 40 πολεμικά πλοία και περιπολικά βρίσκονται σε θέσεις μάχης στην περιοχή.
  «Μέσα σε 3 ημέρες, τα πλοία του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εγκαταλείπουν τη Μαύρη Θάλασσα. Διαφορετικά, θα δίνουμε σκληρή απάντηση» , φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν.
  Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Πούτιν έδωσε διορία στα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ.
  Πλέον έχουμε ολομέτωπη σύγκρουση των δύο υπερδυνάμεων σε ένα μεγάλο τόξο που περιλαμβάνει και τις εξελίξεις στην Νορβηγία και την παρουσία 30.000 Ρώσωνυπό μορφή άσκησης στην Βαλτική Θάλασσα.
  Ταυτόχρονα, η Ουάσινγκτον υλοποιεί δύο δράσεις για την αντιμετώπιση της Ρωσίας .
  Πρώτον, το αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman» εισήλθε στην  περιοχή της Μεσογείου. Στην Κίνα, οι ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν  ότι ο στόχος των ΗΠΑ είναι  να εμποδίσουν  την πρόσβαση ρωσικών πλοίων προς τις ακτές της Συρίας , δεδομένου όλες οι μεταφορές διεξάγονται δια θαλάσσης.
  Δεύτερον, μια ομάδα πλοίων του ΝΑΤΟ εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία η Ρωσία θεωρεί δικαιολογημένα ως δική της με στόχο  να ασκηθεί πίεση στις ρωσικές δυνάμεις .
  Σύμφωνα με αναφορές, μια ομάδα των πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα , πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.
  Ο σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι προφανής κατά του Ρώσους αξιωματούχους. Να πιεστεί  η Ρωσία η οποία θεωρεί εδώ και πολλά χρόνια τη Μαύρη Θάλασσα ως «εσωτερική θάλασσα».
  Τέτοιες ενέργειες του ΝΑΤΟ βέβαια, απειλούν σίγουρα την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας και προκαλούν την ρωσική πλευρά να λάβει αντίποινα.
  Ο Πούτιν φέρεται να έλαβε σκληρή στάση και απαίτησε από  όλα τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να αποπλέουν από την Μαύρη Θάλασσα μετά την πάροδο τριών ημερών, διαφορετικά η Ρωσία θα αναγκαστεί να καταφύγει σε δραστικά μέτρα.
  Την ίδια στιγμή, το  ρωσικό ναυτικό πραγματοποίησε και αυτό με την σειρά του ναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στη Μαύρη Θάλασσα.
  Σύμφωνα με κινεζικές πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ είναι στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων που σταθμεύουν στην Κριμαία με την είσοδο τους στην θάλασσα αυτή, ενώ το ρωσικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία τίθενται αμέσως στον  υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας.
  Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα ακούσουν τις δηλώσεις του  Πούτιν και ταπεινά θα αποσύρουν τα πολεμικά πλοία τους από την περιοχή  της Μαύρης Θάλασσας ή όχι; Ο χρόνος θα δείξει.
  Η κινεζική εφημερίδα Jinji touchiao πληροφορεί ότι ο Πούτιν δεν επέλεξε τυχαία την Συρία για την δημιουργία ρωσικών ναυτικών και αεροπορικών βάσεων.
  Η Συρία ευρίσκεται στην μέση πέντε θαλασσών (Περσικός Κόλπος,  Μεσόγειος,  Κασπία,  Ερυθρά  και  Μαύρη Θάλασσα), και χρησιμεύει ως ένα σημείο ελέγχου για όλους επιβουλεύονται τα ρωσικά συμφέροντα .
  Κινέζοι ειδικοί αναφέρουν ότι ο Πούτιν δίνει εκατομμύρια δολάρια και στρατιωτικό εξοπλισμό για να υποστηρίξει τον Άσαντ. Μαζί με τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα πολεμάνε επίσης και οι ρωσικές δυνάμεις.
  Στην Κίνα, οι Ρώσοι κατονομάζονται με σεβασμό ως ένα «πολεμικό έθνος». Η δημοσίευση σημειώνει ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας έχουν στεφθεί με νίκη για τον Άσαντ , κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για τις Ηνωμένες Πολιτείες .
  Να λοιπόν γιατί η ναυτική βάση της Σούδας έχει τεράστια σημασία για τις ΗΠΑ διότι από αυτήν την βάση ελέγχουν την δίοδο «Κρήτη-Κάσος-Ρόδο» που αποτελεί φυσική είσοδο στο Αιγαίο για τα ρωσικά πλοία .  
  «Οι δυνάμεις μας στον κόλπο της Σούδας είναι πιο κρίσιμες από ποτέ»,διεμήνυσε από το βήμα του Economist ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, τονίζοντας ότι τέσσερα πλοία φιλοξενήθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά λιμάνια της Ελλάδας, στη Ρόδο, στη Σούδα, στον Πειραιά και πρόσφατα στην Κέρκυρα.
  «Στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τη σχέση μας σε αυτό το επίπεδο, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να εγγυώμαστε την ασφάλεια στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Αμερικανός Πρέσβης, ο οποίος μετέφερε ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν την προσπάθεια της Ελλάδας να συνεργαστεί με άλλους σημαντικούς παίκτες στην περιοχή, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.
  Για  αυτό ακριβώς τον λόγο  όμως όπως αναφέραμε παραπάνω στην κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας,  ο Ερντογάν «παίζει» το δικό του παιχνίδι με το κανάλι της Κωνσταντινούπολης με το οποίο θα εκβιάσει  μελλοντικά Ανατολή και Δύση , ελέγχοντας τα στενά , για να του κάνουν όλοι τα χατίρια.
  Ο άξονας Μ.Θάλασσα –Αιγαίο-Στενά-Α.Μεσόγειο αυτήν την στιγμή είναι πιο σημαντικός άξονας του κόσμου , για αυτό και η Ελλάδα απέκτησε τεράστια γεωπολιτική σημασία για τις ΗΠΑ .
  Το θέμα όμως είναι ότι εμείς δεν μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό σε καμία  περίπτωση όπως οι Τούρκοι και αυτό είναι μείον μας .  pentapostagma.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Φωτιά στη Μ.Θάλασσα: Υπό καραντίνα η Ουκρανία – 7 πλοία υπό ρωσική κράτηση – Σπεύδουν ΝΑΤΟϊκές ενισχύσεις – Διορία Πούτιν Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top