6 Ιουν 2018
- Δημοσιεύτηκε - 6 Ιουν 2018 - 6:18 μ.μ.

Εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση της Folli Follie

Η υπόθεση της εταιρείας Folli Follie προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.  Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπήρξε χειραγώγηση μετοχών. Η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Σπύρο Παππά.
Η εντολή του κ. Ζαγοραίου προς τον κ. Παππά είναι να μελετήσει την αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και να εξακριβώσει αν στην υπόθεση της εισηγμένης εταιρείας τίθενται ζητήματα για το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων όπως αυτό της χειραγώγησης μετοχών, καθώς έχει εκφραστεί δημόσια προβληματισμός για μία τέτοια πιθανότητα, αλλά και για πιθανότητα προνομιακής «εσωτερικής πληροφόρησης» μεγάλων μετόχων του Ομίλου. Πρόσφατα, εξάλλου, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών είχε προαναγγείλει προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τη «διερεύνηση διάπραξης αξιόποινων πράξεων κατά τη διενέργεια χρηματοπιστωτικών συναλλαγών επί της μετοχής της εταιρείας».
Η αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετίζεται με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμειακά διαθέσιμα κ.ά., καθώς και την «παρεμπόδιση ελέγχου», που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), στο οποίο αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετοχές της εταιρείας έχασαν 706 εκατ. ευρώ σε τρεις εβδομάδες ενώ αν συμπεριληφθούν και οι ζημίες 250 εκατ. ευρώ στα 2 εταιρικά της ομόλογα το σύνολο των ζημιών κυμαίνεται πλέον στα 950 εκατ. ευρώ.


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση της Folli Follie Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top