• ΡΟΗ

  10 Ιουν 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 10 Ιουν 2018 - 2:35 μ.μ.

  Το ΔΝΤ συγχαίρει την αιγυπτιακή οικονομία

  Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την κατάσταση της αιγυπτιακής οικονομίας είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το χαρτοφυλάκιο της Αιγύπτου κ. Σουμπίρ Λαλ, σύμφωνα με τον οποίο «η αιγυπτιακή οικονομία διαθέτει «ισχυρά αποθεματικά προφύλαξης από εξωτερικούς κραδασμούς».

  Την εκτίμησή του αυτή που την καταγράφει και το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας (ΟΕΥ) στο Κάιρο, ο κ. Λαλ την αποδίδει στην εκτίμησή του ότι «η Αίγυπτος έχει κατορθώσει να πραγματοποιήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της και να αποκαταστήσει τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας, υιοθετώντας ορθολογικές δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές και διατηρώντας το καθεστώς ελεύθερης διακύμανσης του νομίσματός της».

  Σύμφωνα με τον κ. Λαλ, «οι επιπτώσεις του δυσμενούς διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος επί της Αιγύπτου φαίνονται περιορισμένες, καθώς το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων αποφέρει καρπούς, επιτυγχάνοντας να διατηρήσει τη μακροοικονομική σταθερότητα, να ενισχύσει την ανάπτυξη και να μειώσει την ανεργία», καταλήγει το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Το ΔΝΤ συγχαίρει την αιγυπτιακή οικονομία Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top