6 Ιουν 2018
- Δημ. - 6 Ιουν 2018 - 6:50 π.μ.

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από τον Αναστασιάδη

Η Κύπρος είναι έτοιμη να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από ευρεία σύσκεψη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «στη σύσκεψη τέθηκαν οι κατευθύνσεις, προκειμένου η Κύπρος να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία, προσφερόμενη να διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο στις προσπάθειες που γίνονται από τις χώρες στην περιοχή για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της στη Μεσόγειο Θάλασσα».
Όπως σημειώνει, πολιτική της κυβέρνησης είναι «η Κύπρος να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί, στο πλαίσιο μίας παγκόσμιας συνεργασίας και να ανταποκριθεί στο ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο κλιματικής δράσης που έχει υποβάλει για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».
Στη δήλωση προστίθεται ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και διαπαιδαγώγηση μέσα από ειδικά προγράμματα και δράσεις στα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από τον Αναστασιάδη Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top