• ΡΟΗ

    6 Ιουν 2018
    - Istioforos news, 6 Ιουν 2018 - 7:30 π.μ.

    Μαρμελάδα ντομάτας για άλειμμα

    Οπως γίνονται όλες οι άλλες μαρμελάδες, έτσι και η μαρμελάδα ντομάτας γίνεται βράζοντας το βασικό υλικό, δηλαδή την ντομάτα, με ζάχαρη.
    Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να απλώνεις μαρμελάδα ντομάτας πάνω σε τυρί ή σε μια φέτα ψωμί με αβοκάντο. Αξιοποιήστε την σε μπέργκερ, σάντουιτς ή απλά σε κράκερ.
    Πολλοί κάνουν την μαρμελάδα ντομάτας χωρίς κρεμμύδι και σκόρδο, επιλέξτε.
    Υλικά
    • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
    • 1 μικρό κρεμμύδι
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο
    • 1/2 φλυτζάνι ξανθιά ή μαύρη ζάχαρη
    • 1/3 φλυτζάνι ξύδι
    • 2 κουταλιές νερό
    • Λίγο θυμάρι

    Εκτέλεση
    • Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και βάλτε τις σε μεγάλο μπολ
    • Προσθέστε την ζάχαρη, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το ξύδι, το νερό και το αλάτι
    • Βάλτε τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά
    • Μειώστε κι άλλο τη φωτιά και βράστε για 45 λεπτά
    • Ανακατεύετε συχνά, ώσπου να γίνει σαν μαρμελάδα -Ετοιμη!
    • Προαιρετικά, ρίξτε στο τέλος το θυμάρι, αφήστε να κρυώσει, βάλτε σε γυάλινο δοχείο και διατηρήστε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα
    • Αν θέλετε για περισσότερο, πρέπει να αποστειρώσετε τα γυάλινα δοχεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μαρμελάδα ντομάτας για άλειμμα Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

    Scroll to Top