• ΡΟΗ

  25 Ιουν 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 25 Ιουν 2018 - 7:03 μ.μ.

  Εγένετο κόμμα... στον δρόμο για τις εθνικές το ΚΙΝΑΛ

  Με ανακούφιση και αισιοδοξία εισέπραξαν το αποτέλεσμα της διαδικασίας για την ανάδειξη των Συντονιστικών Γραμματειών στο Κίνημα Αλλαγής. 1.832 μέλη εκλέχτηκαν στις γραμματείες των Δημοτικών Οργανώσεων που στήθηκαν μέχρι και σε επίπεδο Καποδιστριακών Δήμων.

  Μπορεί το Ποτάμι επισήμως να απείχε από τη διαδικασία, αλλά όπως σημείωναν απο την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ η παρουσία στελεχών του Ποταμιού που πήραν μέρος στη διαδικασία ήταν αισθητή. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή της ανθρωπογεωγραφίας, αλλά με βάση την εικόνα που μετέφεραν τα μέλη και οι φίλοι και με βάση όμως τις υποψηφιότητες η πλειοψηφία ήταν από τον κορμό του νέου φορέα δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ. Ισχυρή παρουσία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν και η παρουσία του ΚΙΔΗΣΟ με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να ακολουθούν.

  Ουσιαστικά, πρόκειται για τα μέλη εκείνα του Ποταμιού που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ και τη διαδικασία της επανένωσης ή της ενιαιοποίησης του χώρου την είδαν και εξακολουθούν να τη βλέπουν ως μονόδρομο.

  Την παρουσία των στελεχών του Ποταμιού την ήθελαν και από τη Χαριλάου Τρικούπη και γι' αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις δόθηκε «γραμμή» στήριξης υποψηφίων του και οι οποίοι εκλέχτηκαν τελικά στις τοπικές οργανώσεις.

  Δυο εβδομάδες ανακατατάξεων
  Αναμφίβολα αυτή που διανύουμε θα είναι μια εβδομάδα παρασκηνίου μέχρι τη συνεδρίαση της ΜΑΣΥΑ την Κυριακή όταν και θα αποφασιστεί και επίσημα πια αν θα συνεχίσει μόνο του το Ποτάμι.

  Το μείζον σε αυτή τη φάση είναι να διασφαλιστεί η ενότητα της ΚΟ μια και τυχόν νέα απώλεια από τους 6 που αριθμεί σήμερα θα σημάνει και το κοινοβουλευτικό της τέλος ως κόμμα.

  Αν και στο σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη δεν προβλέπονται συνεδριάσεις των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής για το καλοκαίρι, ωστόσο ένα διαζύγιο με το Ποτάμι την Κυριακή δεν αποκλείεται να δρομολογήσει μια έκτακτη σύγκληση των οργάνων του. Τις πιθανότητες σύγκλησης μιας έκτακτης ΚΕ αυξάνει και η δρομολόγηση αναθεωρητικής διαδικασίας από την κυβέρνηση αλλά και νωρίτερα η κατάθεση νομοσχεδίων με αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες εμβληματικού χαρακτήρα, που ακουμπούν στις προτάσεις της κεντροαριστεράς.

  Πάντως από το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υποκύψουν σε μεσοβέζικες λύσεις με αποσπασματική νομοθέτηση αλλαγών μιλώντας κυρίως για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έρχονται για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας και της Αττικής ή την ψήφο στους Έλληνες του Εξωτερικού.

  Το θέμα αυτό συζητά σήμερα με την επίτροπο Μογκερίνη στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης και έχει ενδιαφέρον τι νέο θα κομίσει πίσω στη Σεβαστουπόλεως.

  Σε αυτή τη φάση το Ποτάμι και αυτό ως συνδιαμορφωτής της συνολικής πρότασης του εκλογικού νόμου στο Κίνημα Αλλαγής συζητά μόνο για συνολική νομοθετική πρωτοβουλία.

  Όλα αυτά θα συζητηθούν με την επιστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη από τις Βρυξέλλες και αναμένεται νέος γύρος συσκέψεων με τους συνεργάτες του και τα στελέχη του κόμματος ενόψει και της σκληρής μάχης της Κυριακής και ίσως της πιο κρίσιμης συνεδρίασης της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων μια και αυτή θα κρίνει σε δεύτερο χρόνο την ύπαρξή του.

  Και τώρα για τις εθνικές κάλπες
  Ο σχεδιασμός πάντως στο Κίνημα Αλλαγής προχωρά και πλέον επικεντρώνεται στην ετοιμασία της εκλογικής μάχης. Ο Μανώλης Χρηστοδουλάκης έχει επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της κατάρτισης των ψηφοδελτίων και το στοίχημα είναι να επιλεγούν τα πρόσωπα εκείνα σε κάθε περιφέρεια που θα επιτύχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανανέωση των ψηφοδελτίων και θα τραβήξουν όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες.

  Κι όπως ξεκαθαρίζεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων θα γίνει σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές επιτροπές και δεν θα έχει ποσοστώσεις.

  Ικανότητα – Κοινωνικές αναφορές – Σχέση με την παραγωγική βάση – Ηλικία θα είναι οι βάση πάνω στην οποία θα επιλεγούν οι «καλύτεροι», πράγμα που δε σημαίνει σαφώς ότι δεν θα δούμε έμπειρα κομματικά στελέχη και πρωην Βουλευτές να περιλαμβάνονται στις λίστες
  newpost.gr


 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Εγένετο κόμμα... στον δρόμο για τις εθνικές το ΚΙΝΑΛ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top