• ΡΟΗ

  7 Ιουν 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 7 Ιουν 2018 - 4:34 μ.μ.

  Δ. Αβραμόπουλος: «Η απειλή των ναρκωτικών μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εάν όλοι συνεργαστούμε στην Ευρώπη»

  Μιλώντας για τη νέα Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε εισαγωγικά πως «σήμερα, χάρη στο έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, παρουσιάζουμε τις πλέον πρόσφατες τάσεις σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών στην Ευρώπη.
  Το έργο του εκτιμάται ιδιαίτερα και αναγνωρίζεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Η αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των απειλών και των κινδύνων από τα ναρκωτικά συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και για εμένα προσωπικά», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, που συμπλήρωσε:
  «Στη φετινή έκθεση περιλαμβάνονται θετικά αλλά και ανησυχητικά μηνύματα σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου των ναρκωτικών στην Ευρώπη. Η διαθεσιμότητα παραμένει υψηλή και η παραγωγή αυξάνεται. Το πρόβλημα των ναρκωτικών εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική απειλή τόσο για την υγεία όσο και για την ασφάλεια των πολιτών, και ιδιαίτερα για τη νεολαία μας. Μια τέτοια μακροχρόνια απειλή μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εάν όλοι συνεργαστούμε στην Ευρώπη καθώς και με τους διεθνείς εταίρους μας», διεμήνυσε ο Επίτροπος.
  Αναλυτικά από την έκθεση προκύπτει πως «όσον αφορά στις νέες ψυχότροπες ουσίες (NPS), υπάρχουν μερικές ενδείξεις βελτίωσης: για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο ρυθμός παραγωγής νέων ουσιών έχει μειωθεί. Το 2017, 51 νέες ουσίες ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Αυτός ο αριθμός είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα 5 χρόνια, όπου είχαν σημειωθεί επίπεδα ρεκόρ, περίπου 100 νέες ανιχνέυσεις κάθε χρόνο για το 2014 και το 2015. Οι ουσίες που ανιχνεύονται εμφανίζονται όλο και πιο ισχυρές και συνεπώς επικίνδυνες. Για αυτό, συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή και έτοιμοι να αντιδράσουμε άμεσα σε περίπτωση ανίχνευσης νέων ουσιών, φυσικά με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας.
  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Δ. Αβραμόπουλος: «Η απειλή των ναρκωτικών μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εάν όλοι συνεργαστούμε στην Ευρώπη» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top