24 Ιουν 2018
- Δημοσιεύτηκε - 24 Ιουν 2018 - 12:25 μ.μ.

Παυλόπουλος από Ύδρα: Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω

Μήνυμα ενότητας και υπεράσπισης της πατρίδας έστειλε από την Ύδρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την κατάθεση στεφάνου στον αδριάντα του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Ο κ. Παυλόπουλος αρχικά υπενθύμισε το εθνικό χρέος όπως αυτό αναφερόταν στον όρκο των Αθηναίων Εφήβων ότι «Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι» ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε. Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:
Η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη, από εδώ, την Ύδρα, στέλνει διαχρονικό μήνυμα με αποδέκτες τον Λαό μας και το Έθνος μας. Ένα μήνυμα με δύο, συμπληρωματικές μεταξύ τους, πτυχές
I. Η πρώτη πτυχή μας θυμίζει το Εθνικό μας Χρέος, όπως το αποδίδει ανά τους αιώνες ο άρκος των Αθηναίων Εφήβων: «Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι».
II. Και η δεύτερη πτυχή μας θυμίζει ότι, ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα, Θέματα υπαρξιακά για τον Λαό μας και το Έθνος μας, οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Διότι η Ιστορία δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει την άγνοια του ότι εμείς, οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε. Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού.
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Παυλόπουλος από Ύδρα: Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top