• ΡΟΗ

  7 Ιουν 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 7 Ιουν 2018 - 6:15 μ.μ.

  «Ανάσα» για την τουρκική λίρα: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε τα επιτόκια

  Κατά 125 μονάδες βάσης αύξησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, στο 17,75%, μετά από τη δραματική αύξηση του προηγουμένου μήνα ύστερα από την εκτίναξη του πληθωρισμού.

  Η λίρα καταγράφει σημαντική άνοδο μετά από την απόφαση, κατά 1,86% στις 4,4696 έναντι του δολαρίου, ενώ η απόδοση των 10ετών ομολόγων αντιστράφηκε από την αρχική άνοδο.

  Στην ανακοίνωσή της, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αναφέρει πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την σταθερότητα των τιμών, σημειώνοντας πως θα διατηρηθεί η σφιχτή νομισματική πολιτική μέχρις ότου υπάρξει σημαντική βελτίωση των προοπτικών του πληθωρισμού.

  Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να αποτελούν ρίσκο για την τιμολογιακή συμπεριφορά, ενώ τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν rebalancing των τάσεων στην οικονομική δραστηριότητα.

  Αμέσως μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, η λίρα σημείωνε άνοδο 1,7% στις 4,4784 λίρες/δολάριο και 1,4% στις 5,2862 λίρες/ευρώ

  Οι ανησυχίες για την ενισχυμένη επιρροή του προέδρου Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και οι αμφιβολίες για την ικανότητα της τράπεζας να συγκρατήσει τον διψήφιο πληθωρισμό, έχουν οδηγήσει το τουρκικό νόμισμα σε πτώση 16% φέτος.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: «Ανάσα» για την τουρκική λίρα: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε τα επιτόκια Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top