9 Ιουν 2018
- Δημοσιεύτηκε - 9 Ιουν 2018 - 4:09 μ.μ.

Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν έχει προτείνει ποτέ την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια»

Ποτέ δεν πρότεινε η Νέα Δημοκρατία την ονομασία «Μακεδονία - Σκόπια» τονίζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακοιγάννη, σημειώνοντας πως σε ό,τι την αφορά ουδέποτε συζήτησε μια τέτοια ονομασία.
«Η θέση της ΝΔ ήταν συγκεκριμένη: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Αυτό προϋπέθετε συνταγματική αλλαγή και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διατάξεων»τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και συμπληρώνει: «αυτή τη θέση μας την έχει ψηφίσει η βουλή των Ελλήνων τρεις φορές μέχρι σήμερα». Υπογραμμίζει ότι«η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την δημοσιοποίηση των εγγράφων με την οποία απειλεί ο κ. Κοτζιάς».
Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ ως κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει δική της πολιτική, σημειώνει ότι προτεραιότητά είναι η μείωση φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η διευκόλυνση και ενίσχυση των επενδύσεων που θα δώσουν δουλειές και ευκαιρίες στα νέα παιδιά και υποστηρίζει ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι των δανειστών και εταίρων η υψηλή φορολογία και τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά και καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».
Για το μεταναστευτικό και την απόφαση της Τουρκίας η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει πιο αποτελεσματική πολιτική στο μεταναστευτικό και εκτιμά ότι «τυχόν ακύρωση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά και πρόβλημα για την Ευρώπη η οποία δεν μπορεί να αρκείται σε δηλώσεις».
loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν έχει προτείνει ποτέ την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια» Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top