12 Ιουν 2018
- Δημοσιεύτηκε - 12 Ιουν 2018 - 5:00 μ.μ.

Παγώνουν οι αντικειμενικές ως το τέλους του χρόνου για το φόρο μεταβίβασης

Παγωμένες μέχρι το τέλος του χρόνου θα κρατήσει το υπουργείο Οικονομικών τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων όσον αφορά στον υπολογισμό όλων των φόρων πλην του ΕΝΦΙΑ.
Έτσι, οι νέες τιμές ζώνης οι οποίες θα δημοσιευτούν –εκτός απροόπτου- σήμερα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, θα ισχύσουν μόνο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και όχι για τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών κληρονομιών κλπ. Η συγκεκριμένη διευκρίνιση έγινε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται μεταχρονολογημένη ενεργοποίηση των αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό των φόρων μεταβίβασης και αυτή η απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη «κινητικότητα» στην αγορά. Όσοι πληροφορηθούν ότι στην περιοχή τους θα υπάρξει αύξηση της τιμής ζώνης είναι λογικό ότι θα επιχειρήσουν να επισπεύσουν τη διαδικασία μεταβίβασης προκειμένου να προλάβουν τις επιβαρύνσεις και στους φόρους μεταβίβασης αλλά και (κυρίως) στα έξοδα μεταβίβασης.
Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξουν:
1.       Μειώσεις σε 2.122 ζώνες
2.       Αυξήσεις σε 3.792 ζώνες
Η μεταβολή θα είναι μηδενική σε 4.302 ζώνες.

thetoc


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Παγώνουν οι αντικειμενικές ως το τέλους του χρόνου για το φόρο μεταβίβασης Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top