• ΡΟΗ

  14 Ιουν 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 14 Ιουν 2018 - 6:57 μ.μ.

  Στις 6 Ιουλίου θα προκηρυχθεί η ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

  Στις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό (14/6) ΔΣ της ΠΑΕ. Την ημέρα εκείνη θα προκηρυχθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 20 εκ. ευρώ, με την τρέχουσα ΑΜΚ να κλείνει τυπικά, αφού το διοικητικό συμβούλιο πιστοποίησε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος κατέβαλε 1.858 εκ. ευρώ από τα πέντε εκ. του συνολικού ποσού της.

  Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. ο νέος εκπρόσωπος του ερασιτέχνη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτη Μπόμη, με σκληρή γλώσσα έθεσε ως προτεραιότητα τη συμφωνία για νέα σύμβαση. Τόνισε ότι ο Ερασιτέχνης πλέον δεν έχει ανάγκη τα ξεροκόμματα που πέταγε η ΠΑΕ στις προηγούμενες διοικήσεις. «Ο Παναθηναϊκός ως ενιαίος θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον ερασιτέχνη», είπε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» Βασίλης Κωνσταντίνου. Οι «πράσινοι» βρήκαν λύση και στο θέμα με τον Πολ Εμποκού.

  Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

  «To ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που συνεδρίασε σήμερα εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου του μεγαλύτερου παράγοντα του Ελληνικού αθλητισμού. Επίσης αποφάσισε: Tην σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ στις 6 Ιουλίου και ώρα 14.00 με θέματα: A. Aύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 20 εκ. ευρώ, Β. Εκλογή νέου Διοικητικού συμβουλίου, Γ. Έγκριση συμβάσεων.

  Επίσης, πιστοποιήθηκε η μερική καταβολή της τρέχουσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για ποσό 1.858.611 ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από τον μέτοχο Ιωάννη Αλαφούζο. Αντικαταστάθηκε ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη στο ΔΣ ο Νίκος Πλυτάς από τον Παναγιώτη Μπόμη, τον οποίο το ΔΣ καλωσορίζει στον Παναθηναϊκό. Ορίστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην επικείμενη Γενική συνέλευση της ΕΠΟ».

  Αναλυτικά η τοποθέτηση παναθηναϊκού αθλητικού ομίλου, διά του εκπροσώπου του Παναγιώτη Μπόμη στο ΔΣ της ΠΑΕ:
  «Στην ομιλία του στην ΓΣ του Ερασιτέχνη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάλεσε σε συστράτευση τα επαγγελματικά τμήματα του συλλόγου ώστε να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος αυτό που λέει ο ύμνος του, αυτό που οραματίστηκε ο ιδρυτής του Γιώργος Καλαφάτης και αυτό που έπραττε ο Πατριάρχης μας Παύλος Γιαννακόπουλος, πρωταθλητής σε όλα τα σπορ. Στο σημερινό ΔΣ ξεκαθαρίσαμε ποια είναι η θέση μας. Καλέσαμε την ΠΑΕ να κάτσουμε στο τραπέζι να διαπραγματευτούμε καλή τη πίστη τις νέες συμβάσεις με τον Ερασιτέχνη. Η αντιμετώπιση της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη και οι συμβάσεις επαιτείας είναι αυτές που οδήγησαν τον Ερασιτέχνη εδώ που είναι. Τις υπάρχουσες συμβάσεις προφανώς δεν τις αναγνωρίζουμε.
  Ένα πράγμα τονίζω, πως η σύμβαση για την ερχόμενη σεζόν ανέρχεται στις 250.000 για τα πάντα: ενοίκιο Λεωφόρου, μέρισμα 10% εισιτηρίων, απόδοση διαφημιστικών εσόδων. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Όπως δήλωσα και στο ΔΣ ή θα κάτσουμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε ή θα προασπιστούμε με κάθε έννομο τρόπο τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Η αρχή στη δεύτερη περίπτωση θα γίνει με due diligence από το 1979 και μετά, για να δούμε αν αποδίδονταν τα σωστά μερίσματα βάση νόμου στον Ερασιτέχνη.
  Επαναλαμβάνω πως η δική μας θέληση είναι ο Παναθηναϊκός να είναι ένας και να πορευτούμε όλοι μαζί στην ανάταση του συλλόγου. Αν κάποιος δεν το επιθυμεί, να γνωρίζει από τώρα πως απέναντι του αυτή την φορά ο Α.Ο έχει διοίκηση δυνατή, Παναθηναϊκή και που δεν έχει ανάγκη τα ξεροκόμματα που πέταγε η ΠΑΕ στις προηγούμενες διοικήσεις για να καλύψουν τα πέντε και δέκα χιλιάρικα τον μήνα στο δημόσιο».

  Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε για τα όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφορικά με την αλλαγή ιδιοκτησίας αλλά και τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη. Τόνισε πως η κουβέντα έγινε σε βαρύ μεν, αλλά καλό κλίμα και υποστήριξε πως ο σύλλογος πρέπει να προχωρήσει ενιαίος.
  Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ έξω από τα γραφεία μετά το τέλος του ΔΣ:
  «Το ΔΣ έγινε σε βαρύ κλίμα εξαιτίας του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου, ήταν δύσκολο για όλους και όπως ήταν λογικό όλοι δώσαμε τα συλλυπητήριά μας.
  Είναι θετικό το κλίμα για τη νέα διοίκηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ο Παναθηναϊκός ως ενιαίος όπως είναι και πρέπει να είναι, θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη.
  Η κουβέντα έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και αποφασίστηκε να γίνει Γενική Συνέλευση στις 6 Ιουλίου, με κύριο θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως το ποσό των 20 εκ. ευρώ.
  Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος και ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε ο νέος επενδυτής να βάλει τα χρήματα.
  Δεν υπήρξε καμία ένσταση από τον ερασιτέχνη, θα δούμε τις υπάρχουσες συμβάσεις και θα υπάρξουν κάποιες συζητήσεις».

  Όπως έγινε γνωστό σε λύση για το θέμα που είχε προκύψει με την Κιέβο Βερόνα για τον Πολ Εμποκού έφτασε ο Παναθηναϊκός καταβάλλοντας το ποσό των 100.000 ευρώ. Οι «πράσινοι» επρόκειτο να έχουν επικοινωνία με την ιταλική ομάδα την Δευτέρα (11/6) προκειμένου να βρεθεί λύση και να πάψουν να απειλούνται με σημαντικές κυρώσεις από την FIFA. Τελικά, η επικοινωνία έγινε την Πέμπτη (16/4) η επαφή με την Κιέβο και οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία προκειμένου να αποσυρθεί η καταγγελία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, από τον Παναθηναϊκό καταβλήθηκαν στον σύλλογο από την Βερόνα 100.000 ευρώ και συμφωνήθηκε να υπάρξει διακανονισμός για το υπόλοιπο ποσό από τις συνολικά 312.500 που οφείλονται. Έτσι, το θέμα κλείνει και βρίσκεται λύση σε έναν ακόμα βραχνά για το τριφύλλι.

  Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Στις 6 Ιουλίου θα προκηρυχθεί η ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top