• ΡΟΗ

  11 Ιουν 2018
  - Istioforos news, 11 Ιουν 2018 - 10:55 μ.μ.

  3,2 δισ. επενδύει η Τουρκία για το πρώτο της αυτοκίνητο: Θα είναι ηλεκτρικό!

  Ελάχιστες μέρες πριν τη διεξαγωγή των Προεδρικών και Βουλευτικών εκλογών στη χώρα, η Άγκυρα προαναγγέλλει μέσω σημερινών δηλώσεων του υπουργού Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Faruk Ozlu, την επένδυση κεφαλαίων ύψους 3,2 δις € για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς τουρκικού αυτοκινήτου.
  Θυμίζουμε πως σε αντίστοιχες εξαγγελίες είχε προβεί τον περασμένο Νοέμβριο από την Κων/πολή και ο ισχυρός άνδρας της χώρας, Recep Tayyip Erdogan (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).
  «Οι βασικές παράμετροι του έργου διαμορφώθηκαν. Θα επενδύσουμε € 3,2 δισ. Θα υπάρχει μια εγκατάσταση που θα έχει την ικανότητα να παράγει 200.000 αυτοκίνητα. Όπως είχαμε σκεφτεί από την αρχή, το αυτοκίνητο θα είναι ηλεκτρικό», δήλωσε σήμερα ο Faruk Ozlu.
  Ο υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της γείτονας χώρας δήλωσε προ ολίγων ωρών ότι μακροπρόθεσμα το έργο θα έχει συνεισφορά περίπου 50 δις € στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Τουρκίας.
  «Με το έργο αυτό θα προσφέρουμε άμεσα 4.000 θέσεις εργασίας και έμμεσα άλλες 20.000», δήλωσε ο Ozlu, προσθέτοντας τα εξής:
  «Σκεφτόμαστε ως επί το πλείστον ένα αυτοκίνητο στις κατηγορίες Β και C. Σίγουρα, θα είναι φθηνότερο από τους ανταγωνιστές του. Στόχος μας είναι να είμαστε τουλάχιστον 5% φθηνότεροι».
  Ο υπουργός δεν αποκάλυψε που θα κατασκευάζεται το πρώτο τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητο περιοριζόμενος στην ομιλία του στην εξής αναφορά:
  « Ο τόπος δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένος. Στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε το πρωτότυπο του αυτοκινήτου μας το 2019 και θέλουμε να το παρουσιάσουμε προς πώληση το 2021».
  Η εταιρεία που ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου, η οποία και θα αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινήτου, λέγεται Turkey’s Automobile Initiative Group. Πέντε επιχειρήσεις της χώρας, ο Όμιλος Anadolu, η BMC, η Kok Group, η Turkcell και η Zorlu Holding, κατέχουν από 19% των μετοχών της νεοσυσταθείσας εταιρείας, ενώ η Ένωση Επιμελητηρίων και Κεφαλαίων της Τουρκίας μετέχει με το εναπομείναν 5%._Χ.Α.


  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

 • loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: 3,2 δισ. επενδύει η Τουρκία για το πρώτο της αυτοκίνητο: Θα είναι ηλεκτρικό! Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top