5 Ιουν 2018
- Δημοσιεύτηκε - 5 Ιουν 2018 - 11:12 μ.μ.

Έργα 1,2 εκ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις στις Κυκλάδες ανακοίνωσε ο Γ. Βασιλειάδης

Έργα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις στα νησιά των Κυκλάδων ανακοίνωσε από το βήμα του 15ου Αναπτυξιακού συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα το βράδυ στο νησί της Σύρου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης.
Τα έργα αυτά είναι η αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κέα, η συντήρηση του σταδίου της Μήλου, η δημιουργία γηπέδων 5x5 στην Αμοργό και η δημιουργία στίβου στη Σύρο.
Ανακοίνωσε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά ο επανασχεδιασμός και οι παρεμβάσεις τόσο στο αθλητικό κέντρο όσο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις σχολείων της Σίφνου.
Στ. Πιτσιόρλας: «Τα Ναυπηγεία Νεωρίου θα αρχίσουν να λειτουργούν»
Για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου χρειάζεται η κινητοποίηση όλων, της κυβέρνησης της αυτοδιοίκησης και των πολιτών, αλλά και η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να κινητοποιηθούν τα κεφάλαια που απαιτούνται, τόνισε από την πλευρά του μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, είπε ότι επρόκειτο για νοσηρό φαινόμενο το οποίο διατηρήθηκε για πάρα πολλά χρόνια λόγω της διαπλοκής.
«Μπορούμε πια να πούμε ότι ολοκληρώθηκε το έργο της εξυγίανσης και το ναυπηγείο θα ξεκινήσει να λειτουργεί. Ήδη σήμερα ανελκύστηκε η δεξαμενή. Είναι μια σημαντική μέρα Συνεργαστήκαμε ως κυβέρνηση με τους εργαζόμενους και τον επενδυτή και σήμερα πρέπει να σχεδιάσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή με ένα καινούργιο μάτι. Η Σύρος είναι στο κέντρο του Αιγαίου και μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς με κέντρο το ναυπηγείο και όλα όσα μπορούν να γίνουν γύρω από το λιμάνι και το ναυπηγείο» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.
Σημαντικό παράδειγμα χαρακτήρισε και το θέμα των λουτρών της Κύθνου σημειώνοντας ότι τα θερμά ιαματικά λουτρά της χώρας είναι πηγή μιας τεράστιας περιουσίας που έχει παραμεληθεί. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι το κέντρο της Ευρώπης στο θέμα, εάν η Ελλάδα αξιοποιούσε τον τεράστιο αυτό πλούτο και τον συνέδεε με την ιστορία της.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Έργα 1,2 εκ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις στις Κυκλάδες ανακοίνωσε ο Γ. Βασιλειάδης Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

  Scroll to Top