• ΡΟΗ

  30 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 30 Μαΐ 2018 - 10:15 μ.μ.

  Έκαναν πίσω οι ΗΠΑ στην Μανμπίτζ: Συμφωνία με Τουρκία για την απομάκρυνση του YPG!

  Πίσω έκαναν οι ΗΠΑ στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη της Μανμπίτζ.
  Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ η συμφωνία που πρόκειται να οριστικοποιηθεί στις 4 Ιουνίου μεταξύ του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου, πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις και θα αφορά την απομάκρυνση όλων των κουρδικών δυνάμεων από την πόλη.
  Η αρχική συμφωνία είχε έρθει σε ισχύ με την επίσκεψη αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα αλλά θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί με την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ στις 4 Ιουνίου ημέρα όπου και θα τεθεί σε ισχύ.
  Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ εάν η συμφωνία υπογραφεί οι «τρομοκράτες» του YPG/PKK θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει τη πόλη μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών.
  Αυτό θα περιλαμβάνει η συμφωνία στην πρώτη της φάση.
  Στη δεύτερη φάση που θα ξεκινήσει 45 ημέρες μετά την 4η Ιουνίου Τούρκοι και Αμερικανοί ειδικοί θα ξεκινήσουν επιτόπια έρευνα στην πόλη προκειμένου να διαπιστώσουν την αποχώρηση των Κούρδων ανταρτών, ενώ η τρίτη φάση που θα ξεκινήσει 60 ημέρες μετά την 4η Ιουνίου θα ορίσει μια «τοπική» διοίκηση για την Μανμπίτζ, χωρίς να διευκρινίζεται από ποιους θα αποτελείται αυτή.
  Ι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι θα σχηματιστεί ένα στρατιωτικό συμβούλιο για την ασφάλεια και τις διάφορες υπηρεσίες για τον πληθυσμό, ενώ θεωρητικά θα λάβει υπόψη και «τη σύνθεση του τοπικού πληθυσμού.»
  newsone.gr

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Έκαναν πίσω οι ΗΠΑ στην Μανμπίτζ: Συμφωνία με Τουρκία για την απομάκρυνση του YPG! Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top