• ΡΟΗ

  17 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 17 Μαΐ 2018 - 6:54 μ.μ.

  Youth Portal: Η πλατφόρμα που ίδρυσε το Facebook, ώστε η νεολαία να ξεκολλήσει από το... Facebook!

  Συμβουλή προς τους νέους και, ειδικότερα, τους ανήλικους απευθύνει το Facebook, ώστε να αποφεύγουν τον εθισμό στην εικονική πραγματικότητα. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ένα ηλεκτρονικό κέντρο πόρων για εφήβους, για να μάθουν να χρησιμοποιούν όσο καλύτερα γίνεται το δημοφιλή ιστότοπο.
  "Το Facebook θέλει να διδάξει στα παιδιά να κάνουν ένα διάλειμμα από το ... Facebook", αναφέρει, χαρακτηριστικά η New York Post.
  Εστιάζει, επίσης, στο πώς να αποφύγουν τους πιθανούς κινδύνους των social media, υπενθυμίζοντας την κλασσική ατάκα των μαμάδων και των μπαμπάδων στα παιδιά τους: "Μην μιλάτε σε ξένους".
  Το ηλεκτρονικό εργαλείο, που ονομάζεται Portal για Νέους, έχει ως στόχο να δώσει συμβουλές και τρικ για τους έφηβους, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ελέγξουν τις ρυθμίσεις τους στο Facebook, όπως ο καθορισμός σε ποιον επιτρέπεται να βλέπει συγκεκριμένες αναρτήσεις.
  Η συγκεκριμένη πύλη στοχεύει ακόμη να τους βοηθήσει να μάθουν πώς άλλοι έφηβοι χρησιμοποιούν το Facebook για να ευαισθητοποιήσουν για τα ανθρωπιστικά ζητήματα.
  Η κίνηση πιθανότατα εκπορεύεται από την ανάγκη του FB να ευθυγραμμιστεί με τους νέους νόμους της Ε.Ε., οι οποίοι απαγορεύουν τη συλλογή ορισμένων ειδών προσωπικών δεδομένων από ανήλικους.
  Η επικεφαλής του τομέα ασφάλειας του Facebook, Αντιγόνη Ντέιβις, ανακοίνωσε σχετικά ότι η Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας επικεντρώνεται σε τέσσερις κύριες πτυχές, η πρώτη από τις οποίες είναι η εκπαίδευση.
  "Προσφέρονται πληροφορίες για το πώς μπορούν οι έφηβοι χρήστες μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα προϊόντα όπως οι σελίδες, οι ομάδες, τα γεγονότα και το προφίλ, παραμένοντας ασφαλείς. Επιπλέον, πληροφορίες σχετικά με τους τύπους δεδομένων που συλλέγουμε και τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιούμε", ανέφερε η κ. Ντέιβις.
  Υπάρχουν επίσης Peer Voices, που περιλαμβάνουν λογαριασμούς πρώτου προσώπου από εφήβους σε όλο τον κόσμο για το πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία με νέους και δημιουργικούς τρόπους, καθώς και συμβουλές για θέματα όπως η ασφάλεια, η αναφορά περιεχομένου και η επιλογή για το ποιός μπορεί να δει τί μοιράζονται οι χρήστες.
  Οι έφηβοι μπορούν επίσης να "βρουν συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν αν χρειάζεστε ένα σπάσιμο των κοινωνικών μέσων και κάποιες οδηγίες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το διαδίκτυο", πρόσθεσε το ανώτατο στέλεχος του FB.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Youth Portal: Η πλατφόρμα που ίδρυσε το Facebook, ώστε η νεολαία να ξεκολλήσει από το... Facebook! Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top