• ΡΟΗ

  1 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 1 Μαΐ 2018 - 5:55 μ.μ.

  Οι φόροι εκτοξεύουν την παραοικονομία- Χρήση POS συστήνει ο ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση

  Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται η παραοικονομία στη χώρα μας διαπιστώνει η έκθεση του ΟΟΣΑ .
  Οπως αναφέρει το 40% του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματικών δεν δηλώνεται και θεωρεί ως αναγκαίο μέτρο για την καταπολέμηση του φαινομένου την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών και τη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών.
  Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ο ΟΟΣΑ θεωρεί μείζονος σημασίας τον περιορισμό της χρήσης μετρητών και επικροτεί τις προσπάθειες που γίνονται για την επέκτασή τους. Στην έκθεσή του υποστηρίζει ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην υποχρεωτική χρήση συσκευών POS από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ θα πρέπει να καθιερωθεί και να επεκταθεί η χρήση των ηλεκτρονικών τιμολογίων που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ιταλία.
  Την ίδια ώρα έκθεση της ΔιαΝΕΟσις σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ δείχνει ότι τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών να  κίνουνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και την πλειοψηφία (71%) να δηλώνει έσοδα έως 9.000 ευρώ. Το ίδιο ποσό δηλώσε και το σύνολο σχεδόν των αγροτών.
  Σε σχετική έρευνα σχεδόν τέσσερις στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως η κυριότερη αιτία της φοροδιαφυγής είναι οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές ενώ το  86% πιστεύουν πως "η χαμηλότερη φορολογία θα βοηθήσει ώστε να έρθουν ξένες επενδύσεις"
  Τέλος το  41% των πολιτών πιστεύουν πως «η φοροδιαφυγή είναι θεμιτή άμυνα κατά της υπερβολικής φορολογίας»

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Οι φόροι εκτοξεύουν την παραοικονομία- Χρήση POS συστήνει ο ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top