23 Μαΐ 2018
- Δημ. - 23 Μαΐ 2018 - 7:53 μ.μ.

Αγωγή «μαμούθ» στη Google – Παρακολουθούσε 4,4 εκατομμύρια iPhones

Αγωγή – μαμούθ εναντίον της Google με την κατηγορία της παρακολούθησης και της υποκλοπής προσωπικών δεδομένων από 4,4 εκατομμύρια iPhones κατατέθηκε από ομάδα κατόχων των συσκευών.

Η υπόθεση πάει πίσω στο 2012 όταν ένας ειδικός διαπίστωσε ότι στην εφαρμογή αναζήτησης Safari της Apple υπήρχε ένα κενό ασφαλείας, το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Google για να συλλέξει προσωπικά δεδομένα κατόχων iPhone επί επτά μήνες.

Η εταιρεία καταγγέλλεται ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά, την κατάσταση της υγείας, τις πολιτικές πεποιθήσεις, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την οικονομική κατάσταση, τις καταναλωτικές συνήθειες και τα δεδομένα των τοποθεσιών των κατόχων των συσκευών. Στη συνέχεια γινόταν ταξινόμηση ανά κατηγορίες και τα στοιχεία παραδίδονταν σε εταιρείες που διαφημίζονταν, ώστε να κάνουν τις διαφημίσεις πιο στοχευμένες.

Η αγωγή κατατέθηκε από ορισμένους χρήστες που γνώριζαν ότι έπεσαν θύματα υποκλοπής, οι οποίοι δημιούργησαν την ομάδα «Google You Owe Us», (Google Μας Χρωστάς), με επικεφαλής τον τον Ρίτσαρντ Λόιντ, πρώην διευθυντή της γνωστής πλατφόρμας κριτικής προϊόντων και σύγκρισης τιμών «Which?».

Στην αγωγή που άρχισε να συζητείται την Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας οι δικηγόροι της ομάδας Google You Owe Us έθεσαν ως στόχο αποζημιώσεις ύψους ενός δισ. ευρώ. Μάλιστα γνώστες παρόμοιων υποθέσεων αναφέρουν ότι αν η Google καταδικαστεί το ύψος της αποζημίωσης μπορεί να ξεπεράσει τα τρία δισ. ευρώ!


loading...
 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αγωγή «μαμούθ» στη Google – Παρακολουθούσε 4,4 εκατομμύρια iPhones Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top