• ΡΟΗ

  13 Μαΐ 2018
  - Δημοσιεύτηκε - 13 Μαΐ 2018 - 7:16 μ.μ.

  Στο σφυρί πασίγνωστο εργοστάσιο αλλαντικών: Ποιο είναι, γιατί πωλείται. Κατάρρευση

  Στο σφυρί πασίγνωστο εργοστάσιο αλλαντικών: Ποιο είναι, γιατί πωλείται. Κατάρρευση
  Γιατί βγαίνει στο σφυρί γνωστό εργοστάσιο αλλαντικών;
  Σε πλειστηριασμό οδηγείται το εργοστάσιο της βιομηχανίας αλλαντικών ΒΕΚΚΑ, άλλοτε μιας από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου στην Ελλάδα.
  Η διαδικασία πώλησης για τη μονάδα, συνολικής επιφάνειας 9 χιλ. τετραγωνικών, που βρίσκεται στην Κόρινθο, καθώς και ενός οικοπέδου της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης (Σίνδο) 10,5 χιλ. τετραγωνικών, βρίσκεται σε εξέλιξη.
  Ο εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας, η PQH, στην οποία πέρασαν τα περιουσιακά στοιχεία της ΒΕΚΚΑ, έχει δημοσιοποιήσει πρόσκληση για την πώληση των δύο ακινήτων, με προθεσμία κατάθεσης γραπτών προσφορών την 8η Ιουνίου 2018.
  Το εργοστάσιο της ΒΕΚΚΑ είχε επιχειρηθεί να πουληθεί ξανά το 2013, χωρίς όμως επιτυχία. Στην αγορά εκτιμάται ότι αυτή τη φορά μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον.
  Το εργοστάσιο αλλαντικών ΒΕΚΚΑ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Πριμέντα, τελεί υπό ειδική διαχείριση έχοντας ουσιαστικά καταστεί ανενεργή από το 2004, καθώς αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τις μεγάλες οφειλές προς τράπεζες, προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους.
  Το εργοστάσιο αλλαντικών ΒΕΚΚΑ, ακολουθώντας το «κύμα» της περιόδου εκείνης που ήθελε τις ελληνικές επιχειρήσεις να επιχειρούν να επεκταθούν στα Βαλκάνια και σε άλλες αγορές, ήταν από τις πρώτες βιομηχανίες αλλαντικών που απέκτησε παραγωγική δραστηριότητα στη Ρουμανία και την Ουκρανία.
  Αρχικά είχε συστήσει τη ΒΕΚΚΑ – TIRS σε συνεργασία με τοπικό συνεργάτη, μισθώνοντας ουσιαστικά τις εγκαταστάσεις του για την παραγωγή προϊόντων, καθώς η τότε διοίκηση της ΒΕΚΚΑ επιθυμούσε να διεθνοποιήσει το σήμα της και να αυξήσει τις εξαγωγές.
  Στη συνέχεια επιχείρησε να προχωρήσει στη δημιουργία μονάδας εργοστασίου στο Βουκουρέστι, με στόχο να δημιουργήσει δίκτυο εξαγωγών στα Βαλκάνια.
  Στα τέλη του 2003 υπέβαλε αίτηση να ενταχθεί σε καθεστώς επιτροπείας με στόχο την εξυγίανσής της, η οποία δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί.
  Το 2003 πραγματοποιούσε τζίρο 12 εκατ. ευρώ, με ζημιές 5,3 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις 33 εκατ. ευρώ, από τις οποίες τα 22 εκατ. ήταν ληξιπρόθεσμες προς τις τράπεζες, κυρίως την Αγροτική Τράπεζα. Η κατάρρευσης του εργοστασίου της βιομηχανίας αλλαντικών ΒΕΚΚΑ οδήγησε στην ανεργία 120 εργαζομένους.

 • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Item Reviewed: Στο σφυρί πασίγνωστο εργοστάσιο αλλαντικών: Ποιο είναι, γιατί πωλείται. Κατάρρευση Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
  Scroll to Top