31 Μαΐ 2018
- Δημοσιεύτηκε - 31 Μαΐ 2018 - 1:15 μ.μ.

Σολομός φρικασέ

Συστατικά.
2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα.
200 γρ. χόρτα (σπανάκι)
2 μέτρια μαρούλια.
1 φρέσκο κρεμμυδάκι.
μαϊντανό ψιλοκομμένο.
φέτες πορτοκάλι.
αλάτι.
πιπέρι.
θυμάρι 5 κλωναράκια (μόνο φύλλα)
δεντρολίβανο 1 κλωναράκι (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)
χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι.
100 ml ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
  • Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
  • Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, τον χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
briefingnews.gr


loading...
  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

    • Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σολομός φρικασέ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news
    Scroll to Top