• ΡΟΗ

    31 Μαΐ 2018
    - Istioforos news, 31 Μαΐ 2018 - 1:15 μ.μ.

    Σολομός φρικασέ

    Συστατικά.
    2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα.
    200 γρ. χόρτα (σπανάκι)
    2 μέτρια μαρούλια.
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι.
    μαϊντανό ψιλοκομμένο.
    φέτες πορτοκάλι.
    αλάτι.
    πιπέρι.
    θυμάρι 5 κλωναράκια (μόνο φύλλα)
    δεντρολίβανο 1 κλωναράκι (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)
    χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι.
    100 ml ελαιόλαδο.
    Εκτέλεση
    • Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
    • Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
    • Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
    • Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, τον χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
    • Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
    briefingnews.gr


    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


  • Κάντε like στον istioforo news εδώ

  • loading...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σολομός φρικασέ Rating: 5 Reviewed By: istioforos news

    Scroll to Top